Platenie odvodov z brigády

pjana
20. máj 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som riadne zamestnaná a popri tom som si našla brigádu. V apríli som však nemala možnosť brigady zo strany zamestnávateľa a odrobila som len 3 hodiny za mesiac. Teraz namiesto vyplatenia 3 hodin mi prišlo, aby som zaplatila odvody. Ako to prosím je? Malo mi byť vyplatených 28 eur, ktoré mi nevyplatia a ešte im mam poslať 12 eur. Čiže budem 40 eur v strate. Ďakujem za pomoc.

katica06
20. máj 2024

@pjana existuje pojem minimálny preddavok zamestnanca ak ti z hrubej mzdy nevychádza na minimálny preddavok musíš doplatiť ten rozdiel. Ak sa.chceš tomu vyhnúť musíš vypísať tlačivo uviesť tam zamestnávateľa na ttp kde si zamestnaná a odovzdať a práci kde máš brigádu

pjana
autor
20. máj 2024

@katica06 parada, ďakujem Ti krásne za info🙂 myslíš, že sa to dá vybaviť aj dodatočne? Alebo ako to vlastne funguje? Keď to teraz zaplatím, budúci rok mi to vrátia?

katica06
20. máj 2024

@pjana mali by ti vrátiť v rzzp ale preplatky z odvodov za rok 24 vracajú na jeseň 25

katica06
20. máj 2024

@pjana neverím že by ti to spravili spätne, možno keby že je mzdárka tvoja naj naj kamoška možno ani tak

pjana
autor
20. máj 2024

@katica06 ak tomu správne rozumiem, keďže som nemala podpísaný tento papier, tak zaplatené odvody od januára do apríla mi budú vrátené budúci rok? Je to podmienené nejakou minimálnou alebo maximálnou výškou príjmu z brigád? Z hlavného pracovného pomeru mi isto nič budúci rok nevrátia nakoľko presahujem príjem, ale neviem, či sa to zrátava aj s vedľajších pracovných pomerov, v mojom prípade som brigadovala na dohodu.

katica06
21. máj 2024

@pjana určite nie všetko, veď z príjmov sa musia platiť odvody iba tú malú čiastku, rozdiel medzi skutočným preddavkom a minimálnym preddavkom