Prosím vás mám tp na miestnom úrade a idem sa prihlásiť na smeti. Žijeme v najme ale na nájomnej zmluve je len priateľ s tým ze majiteľka vie ze sme tam traja. Ja sa idem prihlásiť na smeti aj dieťa.. Priateľ pobyt ma u rodičov nemá ho tam kde reálne sme. V papieri mam zadať kontaktnú adresu aj meno vlastníka lenže reálne tam ja nie som podľa papierov. Mam zadať normálne úrad? Budú overovať kde reálne som? Ved je jedno kde som keď platím však? Ako to mate vy?
Kontaktuj miestny urad
Pred mesiacom som menila tp mam ho na miestnom úrade. Tam ma poslali na magistrát. Tam veľké vyzvedanie ale mi nevedeli povedať dali mi kontakt na nejakú pani čakám kedy odpise na email ci to tlačivo je v poriadku. Ale neviem co mam povedať keď sa bude pýtať kde reálne som. Odpad platiť musím aj mam záujem len nechcem aby mala majiteľka problém s tým ze tam som a nie som na zmluve a nedajbože ju budú kontaktovať.. Nechcem spomenúť ze som v tom najme.
je uplne jedno, kde realne byvas. pokial je to jedno mesto, tak by im to mohlo byt jedno. no ved uvidis, co ti ta pani nakoniec odpise, no daj sem prosim ta potom vediet
Pozri uvidis co Ti odpise pani, napises svoju adresu najmu, ich nezaujíma ziadna zlmuva o najme... Ju nemaju dovod kontaktovat
Ak si zapneš schránku slovensko.sk na doručovanie, tak ti tam budú posielať "faktúru" za smeti, nebudú ti ju nosiť/posielať na nejakú adresu.
Tak skús sa prihlásiť na smeti na úrad a nech ti komunikáciu posielajú len do schránky slovensko.sk potom nepotrebujú žiadnu kontaktnú adresu
Tam kde máš trvalý pobyt ukážeš, že platíš smeti v inej obci tak ti znížia alebo odpustia poplatok.
Plati sa tam, kde mas TP co viem.
My sme mali tp u svokrovcov, byvali sme 2r v podnajme a nic sme s mestom neriesili, platili len najom panovi. Za smeti sme platili u svokrovcov.
@euka210 no ako kde. Napríklad u nás sa platí tam, respektíve človek má byť nahlásený tam, kde aj reálne býva a tým pádom aj reálne produkuje smeti (čo inak dáva logiku). Mne na MU pani povedala, že ak mi nájomcu nabonzuju napríklad susedia, že tam býva a zistí sa, že nie je na základe nájomnej zmluvy nahlásená na meste, tak pokuta. Ale každé mesto má iné pravidlá, treba si vyzistit na danom úrade.
Na smeti by si mala byt prihlasena tam kde mas trvaly pobyt nie?
Ja už 5rokov byvam mimo moj trvaly pobyt a nikto nerieši kde sa platia smeti ani kde realne byvam