Dobry deň keď bola odoslaná platba v nedeľu okolo pol 12 , kedy príde platba na účet? (nebola to istš banka) dakujem
@maranco To neviem
Uz pri zdani by ti malo pisat, aky datum bude datum spracovania platby.
Ale vsak pozri do banky, tam je to uvedene. Datum zadania platby (ten bude 1.12.2025) a datum spracovania platby - od toho datumu zalezi, kedy platba pride.
Takze kludne az zajtra.
@mamina0940 tak v najdlhšom prípade ak bol dátum splatnosti zadaný na pondelok a nebola poslaná okamžitá platba ti to príde v utorok okolo 10-11 hod
@maranco dakujem
@mamina0940 pozrel som dnešné prijaté platby, ktoré nešli v okamžitom režime
prišli z ČSOB a platby boli zadané 1.12.2024
365banka a platba bola zadaná 1.12.2024
mBank a platby boli zadané 2.12.2024
ak to má byť platba na inzerát tak s poslaním balíka počkaj až keď ju budeš mať naozaj na účte, nespoliehaj sa na potvrdenie, dá sa sfalšovať
@moonlight1210 Alebo aj za rok.😎
@hygienka mne z csob prisli hned v pondelok pred 10
@maranco nic ani neprislo, pani asi nic neposlala nakolko ani nereaguje a na ro ze ma dobre hodnotenia a dala aj svoje udaje tak sa celkom divim 🙂 no co uz aspon viem ze treba vzdy pytat scren platby
Veď si stačí pogoogliť a všade je napísané že prevod trvá 1-3 dni. Väčšinou je to hneď, a občas (neviem či to náhodou nebolo práve pri tej ČSOB) to býva 2, vzácne aj 3 dni.
Ak to nepríde ani zajtra, tak pani neposlala... a tie screeny sa dajú tiež sfalšovať. Treba si počkať na platbu, lebo fakt veľa ľudí vypisuje "ano ano, už idem poslať platbu" a potom nič. Veľa ľudí je aj zaneprázdnených a nestíha tak, ako by chceli....
@refly Z csob mi prisla platba hned, tu neviem aku mala pani banku a napisala ze poslala a neprislo. Myslim ze ani nepride. Vzdy prisli platby v ten den okamzite alebo max na druhy. Na treti den sa mi tusim este nestalo ani..
@mamina0940 Mne minule pani posielala z ČSOB a došlo za dva dni. 1-3 dni znamená že to môže trvať 1 až 3 pracovné dni. Tam neni moc čo k tomu povedať a to, za koľko to prišlo v minulosti nemá dopad kedy to príde (alebo nepríde) teraz.
Ak poslala, tak príde, ak neposlala, tak nepríde. Takmer polovica ľudí, čo ma osloví nakoniec nič nepošlú. Počkám 3 dni, zmažem konverzáciu a hotovo. Zbytočné to nejako riešiť.
Mne sa tuším 2x stalo, že to trvalo 3 dni... a zrovna nedávno ma pani varovala že má unicredit a tam to bežne trvá aj 3 dni. Došlo za 2.
@refly beriem na vedomie
@refly SEPA platba môže trvať len jeden nasledujúci pracovný deň, banka nesmie držať dlhšie peniaze u seba, musí ich druhý deň od dátumu splatnosti odoslať
a príjemcova banka musí pripísať platbu v ten deň kedy príde, nesmie čakať do ďalšieho dňa
Takže reálne SEPA platby fungujú takto
Zadáš platbu v pondelok, dátum splatnosti je pondelok
banka môže peniaze držať jeden deň, tak ich v utorok ráno pošle
príjemcova banka ich v utorok medzi 10-12 hod pripíše na účet
Ak posielaš cez víkend SEPA platbu
Ak ti banka umožní vybrať dátum splatnosti víkend, tak ju pošle v pondelok ráno a v pondelok ju má príjemca.
Ak banka ponúka dátum splatnosti len pondelok tak sú 2 možnosti, môže ju poslať až v utorok ráno lebo účtovne platíš v pondelok, alebo ak chcú pošlú ju v pondelok ráno.
@maranco pravda
@maranco Aha, tak mám asi staré info... ja som ho googlila pomerne dávno, vtedy spomínali 3 dni. Doslova 2 týždne dozadu mi pani poslala v nedeľu s tým, že do stredy by mali nabehnúť, lebo unicredit a tam to trvá. Takže som nejako nemala dôvod pochybovať o neaktuálnosti.
Tak teda pani si to rozmyslela a nič neposlala. Treba zmazať a kašlať na to.
@refly Áno, pockam este do zajtra a ked nie zmazem
Moja skúsenosť je taká, že veľakrát mi niekto napísal, že odoslal platbu a nič...čakala som niekoľko dní, potom kontaktovala kupujúcu, tá sa dušovala, že pred 3 dňami poslala a v zápäti mi platba prišla a tam, že prevod bol okamžitý 🤣 takže neposlala...ale poslala v tom momente, keď som ju kontaktovala...mohlo sa stáť, že zabudla...veď jej napíš...
@earlgrey napisala som, neodpoveda
@mamina0940 tak počkaj ešte do zajtra a potom predaj inému ak náhodou má niekto záujem a keď by ti prišli, vrátiš jej peniaze s tým, že nekomunikovala, peniaze nechodili, posunula si ďalej
@mamina0940 aký bol zadaný dátum splatnosti na tej platbe?
z akej banky na akú banku?