Platba mobilom. Nezablokuje mi banka kartu?

27. feb 2021

Ahojte, priateľ si zobral našu plat.kartu so sebou do Nemecka, myslíte že môžem s ňou platiť mobilom aj ja? Nezablokuje ju banka ?

basska_b
27. feb 2021

Podľa mňa hej. Ak sú nastavene prístupy, pochybujem, že banka si overuje, že karta je fyzicky v Nemecku a niekto s ňou robí platby na Slovensku. Veď napríklad keď niekto cestuje a príde večer z Nemecka na Slovensko, tak v pohode môže platiť. Banka to nepovažuje za podvod

autor
27. feb 2021

@basska_b ďakujem krásne, pýtam sa preistotu 😊

basska_b
27. feb 2021

Akože osobnú skúsenosť nemám, ale neviem si predstaviť, že by banka mechanizmy, ktoré by tomu zabránili. Majú oddelenie, ktoré odhaľuje fraud, ale to si myslím že je o inom, skôr o veľkých transakciách do zahraničia a nedôveryhodnom svete internetu.

niekto2hy
27. feb 2021

Exzistuje karta Curve - v aplikacii sa daju dat platobne karty a da sa vybrat z ktorej sa ma platit.Nie je potrebne nosit ,,kartu danej banky zo sebou".Respektive da sa 14 dni spatne previest platba z jednej karty na druhu.

mistymay33
27. feb 2021

Co je to “nasa”platobna karta? Nie je na nej konkretne meno? Ak mate spoločný ucet, tak kazdy z vas by mal mat jednu kartu na svoje meno, nemali by ste su ju požičiavať. Aj podpísaná by mala byt iba jednym z vas. Koho meno je na karte, toho je karta a ten by s nou mal platit.
Takze Ano, ak ju ma muz v Nemecku ty by si nou teoreticky nemala platit. A Ano existuje oddelenie, kde sa vyhodnocujú transakcie, cize muz ked zaplati v Nemecku a ty v tom istom case na Slovensku, tak sa to vyhodnotí a nebezpečná transakcia. A mozu kartu zablokovať.