Ahojte, priateľ si zobral našu plat.kartu so sebou do Nemecka, myslíte že môžem s ňou platiť mobilom aj ja? Nezablokuje ju banka ?
@basska_b ďakujem krásne, pýtam sa preistotu 😊
Akože osobnú skúsenosť nemám, ale neviem si predstaviť, že by banka mechanizmy, ktoré by tomu zabránili. Majú oddelenie, ktoré odhaľuje fraud, ale to si myslím že je o inom, skôr o veľkých transakciách do zahraničia a nedôveryhodnom svete internetu.
Exzistuje karta Curve - v aplikacii sa daju dat platobne karty a da sa vybrat z ktorej sa ma platit.Nie je potrebne nosit ,,kartu danej banky zo sebou".Respektive da sa 14 dni spatne previest platba z jednej karty na druhu.
Co je to “nasa”platobna karta? Nie je na nej konkretne meno? Ak mate spoločný ucet, tak kazdy z vas by mal mat jednu kartu na svoje meno, nemali by ste su ju požičiavať. Aj podpísaná by mala byt iba jednym z vas. Koho meno je na karte, toho je karta a ten by s nou mal platit.
Takze Ano, ak ju ma muz v Nemecku ty by si nou teoreticky nemala platit. A Ano existuje oddelenie, kde sa vyhodnocujú transakcie, cize muz ked zaplati v Nemecku a ty v tom istom case na Slovensku, tak sa to vyhodnotí a nebezpečná transakcia. A mozu kartu zablokovať.
Podľa mňa hej. Ak sú nastavene prístupy, pochybujem, že banka si overuje, že karta je fyzicky v Nemecku a niekto s ňou robí platby na Slovensku. Veď napríklad keď niekto cestuje a príde večer z Nemecka na Slovensko, tak v pohode môže platiť. Banka to nepovažuje za podvod