Dobrý deň bola som dnes v pepcu pri klasickej pokladni a teraz som si všimla že namiesto 3€ som zaplatila 4
🙄aj pri platení povedala predavačka 3€
Keď som platila bezkontaktne nevšimla som si to
@krasolienka1 mame sa ti poskladat na to 1€🤔
To by som len tak nenechal. Hneď to treba riešiť. Najlepšie s vedúcou predajne
@krasolienka1 tak syn sa ma niečo pýtal tak som si to nevšimla ani ma to nezapadalo žeby tam natukala viac
Rozmýšľala som že pojdem na samoobslužnú ale tie moc nemusím tak preto som išla ku klasickej
Už si budem dávať sakra pozor
@krasolienka1 máš bloček z kasy a je tam naozaj 3€?
lebo v lepších obchodoch sumu predavačka nedáva ručne na termináli kde by sa pomýlila ale ide rovno z kasy
alebo máš na bločku naúčtované niečo čo si nekupovala?
Tak nabudúce si dávaj pozor, mohla sa pomýliť predavačka či nastať iný omyl, prípadne bola zle označená cenovka či kód...ale zas kvôli 1 € by som to určite neriešila a nechala tak
Jasne Nie je to veľa
Ale štve ma to že som si nedala pozor
Možno aj ostatný si budú dávať viac pozor pri platení 😊
Nie je to spôsobené tou daňou kartových transakcií co včera schválili v parlamente?
@11brano11 už je to schválené ja to moc nesledujem
Tak potom keď budem platit kes tak zaplatím 3?
@krasolienka1 Kde maju samoobsluzne pokladne v Pepcu?
@krasolienka1 pridaj tu foto toho bločku, stále nie je jasné koľko bolo naúčtované v kase
@krasolienka1 a ako si to vlastne platila? Lebo v pepcu netukaju predavačky sumu do terminálu. Takže musíš mať aj na bloku 4€ ak si zaplatila 4€.
Nepozeráš tak náhodou na tovare cenu v inej krajine?
@11brano11 prosim ta v prvom rade to nie je ucinne a plati to od aprila 2025 a v druhom rade dan zo zrealizovanej transakcie platia PO a nie FO (klient/zakazanik), to ze sa tie dane niekame premietnu to je nam jasne ale urcite nie tak, ze tovar bude stat 3€ a ty rovno zaplatis 4€ 😵💫
@krasolienka1 koľko stal reálne ten tovar a koľko si mala zaúčtované na bločku?
@11brano11 áno, včera schválili, ale je to aj o procese. Kto bude tú daň vyberať? Banky, ktoré to potom presunú na daňový úrad, alebo firmy vykážu platby a z toho zaplatia daň? Určite to bude vyžadovať aj nejaký IT systém. Predpokladám, že budú aj výnimky, ktoré budú oslobodené od dane. A to sú len procesné veci… To by tak rýchlo nestihli. 😉
kvôli euru zakladať diskusiu...
@gab1sol daň budú vyberať banky a posielať štátu, živnostníci si musia povinne zriadiť podnikateľské účty, oslobodené od dane bude len zdravotné a sociálne odvody a dane a poplatky štátu
https://zive.aktuality.sk/clanok/CGhLtNq/poslan...
treba si pozriet blok a doklad z terminalu.. ak je rozdiel, tak si to vyreklamujes lahko. Aj tak im nebude sediet terminal pri uzavierke, ak tam bude viac ako v pokladni
@krasolienka1 pozrela si ten blok? Je tam isto 3€?
@krasolienka1 a? Predtým ako prilozis kartu si máš skontroloval terminál, to je základ platenia kartou. Mas blok?