Ahoj, neviem či som už slepá alebo v aplikácii George pri platbe do zahraničia absentuje kolonka variabilný symbol, je to tak? Viackrát som už platila do ČR a pri zadaní zahraničného IBANu tam variabilný symbol proste nie je. Komplikuje mi to objednávanie, keďže potom musím zadať VS do poznámky pre príjemcu, ale zároveň poslať do eshopu mail, aby si to skontrolovali a spárovali s objednávkou, lebo systém im to takto automaticky nevyhodnotí. Otázka znie, je tam tá možnosť VS alebo som len slepá, krepá a nikdy to tam neviem nájsť? 🙆♀️ A ak tam je, tak kde prosím pekne po lopate. Ďakujem pekne za odpoveď.
@maranco takto to vyzerá keď to zadám v aplikácii. Úplne rovnako ako keď to zadám do poznámky pre príjemcu. Keď to takto vyplníš, nikdy si nemal problém s tým, aby eshop spároval platbu s objednávkou?
Btw eshop so slovenskou doménou, ale so zahraničným účtom, by mohol uviesť správne údaje, že číslo objednávky sa zadáva do referencie platiteľa a nie do variabilného symbolu, očividne to ani majiteľ eshopu neovláda. Nestalo sa mi to raz, preto som už bola nútená napísať tu a pýtať si rady.
Skús to napísať takto /VS2023002308/SS/KS
@aandrea9 mne sa zase stalo, že po dobrých pár dňoch od zaplatenia tovaru mi eshop poslal email, že neevidujú moju platbu. Tak som musela vysvetľovať, že číslo objednávky nemajú ako VS, ale v poznámke pri príjemcu, že sa mi to vyplniť pre nich nedá. Nerozumiem prečo neexistuje nejaký univerzálny variabilný symbol aj pre platby do zahraničia.
Variabilný symbol je možné zadať iba pri platbách vrámci SR. Použila by som referenciu platiteľa