Ahojte, potrebujem poslat peniaze zo svk uctu (csob) na cesky ucet (csob), ma niekto skusenosti??
mam to poslat v eurach, ci radsej v kc? jedine,k comu skm sa dopatrala je to,ze by ma to malo stat 0,20 centov poplatok,ale aj to si nie som ista,ci tomu spravne rozumiem.
@minenkas preco by to mal byt vtip?..zial,neposielam kazdy den peniaze do ciech,tak tomu jednoducho moc nerozumiem a docitala som sa v inych diskusiach o poplatok 10eur a pod,tak sa chcem poradit s tymi,co majh skosenosti..nemusim snad rozumiet vsetkemu na svete
Ako chceš poslať v českej mene keď máš na účte eurá
Posli v eurách ako SEPA platbu. Máš to najlacmejsie a aj najjednoduchsie
@minenkas inak, pytala som sa aj kvoli tomu,ze som napr nasla (nie jeden) takyto komentar,cize zjavne to asi nejak ide,poslat peniaze v czk...
@viestta dakujem🙂
závisí od banky, ak máš možnosť odoslať platbu ako SEPA príkaz (platba v € do určitých krajín)mala by si to mať bez poplatku, ak ako cezhraničný príkaz (v inej mene) to predpokladám, že bude spoplatnené 😊 ideálne je informovať sa na infolinke banky ak si nie si istá
@t1nusa dakujem 🙂 SEPA platby mam myslim dostupne, mam CSOB a aj ten cesky protiucet je csob..ale asi skusim pre istotu zavolat na infolinku 😀
Úplne normálne to pošli ,napíš IBAN meno majiteľa uctu,pozri si kurz pošli o dve eurá viac a je,úplne akýkoľvek prevod
super, prípadne sa skús ešte opýtať príjemcu platby v akej menej si to želá poslať alebo využi infolinku samozrejme, na to sú agenti v call centre, aby ti pomohli ak budeš potrebovať 😊 tiež som jedným z nich
Základný postup platný pre každú banku a krajiny v EÚ ktoré nemajú €, aby nebol poplatok za prevod.
- vyžiadať si číslo účtu príjemcu v tvare IBAN, pre česko to bude CZ a 22 číslic
- pozrieť si kurzový lístok banky príjemcu devíza, česká ČSOB má piatkový EUR kurz 23,757
ak potrebujem poslať 500 korún to je 500/23,757=21,05€
keďže kurzový lístok sa mení každý deň, v pondelok/utorok môže byť trocha iný, treba poslať o pár centov viac.
Vybrať si SEPA platobný príkaz v mene EUR a poslať napríklad 21,20€
Ak sa posiela platba v mene €, tak sa neplatí žiaden poplatok navyše.
Slovenská ČSOB pošle 21,20€, česká ČSOB prijme € a prevedie na CZK svojím kurzom, príjemcovi pripíše na účet 503,64 CZK.
@maranco skvele,toto som potrebovala vediet,dakujem moc pekne!👌🙂
Pri častejších platbách do Čiech je dobré mať bezplatný účet vo FIO banke, podporuje okamžité platby do 12 českých bánk, príjemca to má do 10 sekúnd a posiela sa presná suma v korunách.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/platobny-styk...
Pri väčších objemoch ho mať vedený v mene CZK a prevod meny robiť cez wise.com
Však je toto vtip