Ahoj chystám sa platiť danove dnes alebo zajtra. Číslo účtu mam a variabilný symbol dám aký? Alebo ako zistia od koho prišla platba? Ďakujem
ani RČ ani DIČ. Ak platíš daň z príjmov 2023, tak VS je 1700992023. Je to podľa vyhlášky MFSR.
@lienockak takže cislo účtu co aj minulý rok a variabilný symbol tento? A do poznámky môžem dať dan z príjmov za 2023 a meno?
Áno. Číslo účtu má každý daňovník svoje jedinečné a je pre Teba rovnaké pri platbe dane každý rok. Variabilné symboly sú cca pre všetkých daňovníkov rovnaké, menia sa iba podľa obdobia, za ktoré sa daň platí a druhu dane. Čo už dáš do poznámky je jedno, ale môžeš uviesť meno, rok, daň.
@lienockak ďakujem. Len som sa chcela uistiť ze ci to mam poslať na to co aj minulý rok ci mi ho náhodou nezmenili. A variabilný symbol teda 1700992023 to je pre szco?
číslo účtu, ktoré ti bolo vygenerované a oznámené ti zostáva nastálo. Platíš na to isté č.ú. ako aj minulý rok. Variabilný symbol je 1700992023
@hannulik7488 ďakujem pekne
čísla účtov sa nemenili. VS je rovnaký aj pre fyzické osoby a aj pre právnické osoby.
@matullienka Kazda dan ma svoj variabilny symbol. Takze ani DIC ani RC.
@lienockak a ešte keď zajtra odošlem platbu alebo v utorok poprípade stihne to tam prísť do termínu?
Dátum zaplatenia je deň, kedy sú Ti peniaze odpísané z Tvojho účtu. Je jedno, kedy budú reálne pripísané na účet DÚ. Zaplatené v lehote to bude do 2.4.2024 vrátane, kedy vychádza tento rok lehota na podanie DP aj zaplatenie dane.
@stankot keď si podala DP elektronicky asi typ B, tak predpokladám, že si na DÚ registrovaná, teda už ti bolo pridelené DIČ a s DIČom sa oznamuje aj čislo účtu. Lebo ak ti už bolo oznámené, ďalší krát ti už nepríde, zbytočne by si čakala...
Rodné číslo alebo dič? A každý daňovník už má svoje osobitné číslo účtu