Ahojte, viete mi poradiť, ktorá banka okrem Tatra banky má možnosť jednorazovej internetovej platby s vygenerovanou kartou cez internet banking?
Bezplatný Revolut
Kartou sa neplatí cez internet banking, cez IB platíš prevodom na účet a platba kartou je samostatná služba, k nej ani nepotrebuješ IB.
@maranco Ale co citam tak Revolut:
"Denne môžete vygenerovať 5 údajov o karte.
Údaje vašej jednorazovej karty sa po každom použití automaticky obnovia.
Nemožno použiť na opakované platby, predplatné alebo vklady."
https://help.revolut.com/sk-SK/help/cards/card-...
Chapem to dobre tak ze si mozem vygenerovat - zaplatit len 5x za den? A ze nemozem zaplatit veci ktore chcu nasilu nanutit opakovanu platbu (synovi Fortnite, filmove sluzby atd)? Lebo pri TatraBanke to pouzivam casto - zaplatim taku sluzbu ale maju smolu - dalsi mesiac mi uz peniaze nestiahnu - nemusim rozmyslat nad tym ze to mam zrusit...
(a napriklad pre ten Fortnite je to fajn ze zaplatim mesiac a potom dalsie 2 tyzdne vypisuju ze nemozu stiahnut dalsiu platbu a ze mi prerusia predplatne :D Takze ziskam za jednu platbu na 4 tyzdne - 6 tyznov 🙂 )
@hiro tak tie dva tyzdne by ma nenapadli 🤣🤣🤣🤣
ja som minule zaplatila predplatne cez jednorazovu kartu a potom som sa rozculovala, ako to ze mi predplatne zrusili 🤣🤣🤣
Mbank ma tiez e kartu, inu od fyzickej, ma sice stale rovnake cislo, ale musis si na nu previest peniaze, inak na nej nie je ani cent. Oproti Tatre je to trocha otrava, lebo musis urobit ten prevod, ale inak to funguje dobre.
@hiro podľa popisu to vyzerá tak, že denne je 5 jednorázových platieb, po zaplatení už ti ukazuje nové číslo karty a pôvodná karta je už neplatná nepoužiteľná
avšak pri jednorázovej nevieš nastaviť limit koľko môžu minúť na tú jednu platbu cez kartu, prakticky všetko čo je na účte
na virtuálnej vieš nastaviť mesačný limit na platby, napríklad ideš na dovolenku zaplatíš ubytovanie cez booking virtuálnou kartou, používaš ju na platbu mobilom v obchodoch a po dovolenke virtuálnu zrušíš, takže ju už nikto opakovane nepoužije aj keby údaje o karte unikli z hotela
@maranco No, 5 za den je niekedy malo...
A v TB mam limity nastavene na povodnej karte z ktorej sa generuje jednorazova - tie platia aj pre nu - obmedzenie pre platby podla kontimentov (takze ked mam vypnutu Afriku tak grazli odtial maju smolu) denne limity pre jednotlive internetove platby, hotovostne, maximalny denny limit... takze nemozu stiahnut viac ani z jednorazovej.
MBank ma virtuálnu kartu na tieto účely.
Musíš si tam previesť peniaze pred transakciou.
Ďakujem za odpovede
@slniecko5 mBank má vedenie účtu zadarmo alebo su nejaké poplatky ?
Zadarmo. Mám tam ucet už 11 rokov a neplatila som nič, iba za výber pod 70 eur z bankomatu. Majú ju aj deti a teraz sú zriadil syn aj tínedžerský ucet, sú veľmi spokojní. Alurat minulý týždeň som si aktivovala aj mSporenie, síce úrok 1 percento, ale lepšie ako nič. Ako bonus ponúkajú cestovné rodinne poistenie za 2.20/mesiac, na leto aktivujem, potom to ruším.
@hiro ja mám vo FIO zablokovaný celý svet a povolené len vybrané krajiny, nenastavoval som kontinenty, Revolut má možnosť povoliť platby podľa GPS polohy
ale všetko toto sa týka výberov z bankomatov a platieb v obchodoch na POS termináli, nie na internetové platby
autorka mBank má vedenie účtu zadarmo a mesačný poplatok za vedenie karty 1,50 € ak si nedáš k účtu kartu tak ho máš teda zadarmo, alebo ak každý mesiac zaplatíš kartou min 70€.
Keďže Revolut má okamžité platby a ak tvoja banka tiež tak si kedykoľvek pošleš peniaze na účet za pár sekúnd, a zapneš virtuálne karty, alebo použiješ jednorázovú kartu
@slniecko5 FIO má na sporení 3× viac, má úrok 3%.
Este pre doplnenie info ohladom Mbank - ak nechcete robit mesacne transakcie za min 70 E, ked mate u nich m-rezervu mini, tak vtedy je karta zadarmo. M rezerva mini je povolene precerpanie do 40 E a je tam 0% urok.
A preco nechces TB? Je to najlepsia banka, jedina, v ktorej vsetko a vzdy ide
@mk1111111111 pretože TB využívam len na platby cez internet a nechcem platiť za vedenie účtu...
Aha, ja neplatim nic za vedenie uctu
@mk1111111111 * najlepsia banka, jedina, v ktorej vsetko a vzdy ide *
Každá banka má výpadky aj Tatrabanka, len o ich výpadkoch nie je článok
@mk1111111111 co ti ja viem, výpadky majú porovnateľné so slsp. Len slsp na to vždy upozorní.
Z tej ich appky ma vkuse odhláša a je problém sa prihlásiť. Aj keď tam píše ze prihlásenie emailom tak to neberie a treba PID. Zo slsp ma nikdy nevyhodilo z appky 🤷🏽♀️
Slsp