Chcem zobrať hypotéku v slovenskej banke ale pracujem v ČR. Je to možné? Nie sú tam nejaké opletačky kvôli kurzu? Máte niekto skúsenosť?
znama mala trochu inu situaciu... prijem zo zahranicia (nie cr) a sice hypo dostali ale v % sa jednalo o ovela menej ako zvycajnych 80%... nechcem blbost povedat ale okolo 50-60%... ked som s nou hovorila, tak vtedy este nemali vsetko poriesene, len percenta mi hovorila ze kvoli zahranicnemu prijmu jej muza nemozu dat 80%
Áno, príjem z Čiech z TPP je akceptovateľný aktuálne vo viacerých bankách, napríklad SLSP, VÚB a Unicredit banke. Možno aj v niektorých ďalších na výnimku, ale ostatné akceptujú zahraničný príjem hlavne v mene euro.
Ano ako pisu vyssie je akpceptovateľny - treba potvrdenie o prijme od zamestnavatela na tlacive banky - 6mesiacov vypis z uctu kam chodi prijem...
@jakubvojcik 3 mesiace dozadu mojej sestre slsp ako prvá zamietla hypoteku, lebo na SVK pracuje,,len" 3 mesiace. Že musí aspoň 6 mesiacov mať slovenský príjem. Predtym 20 rokov pracovala v Anglicku.
@martul a mala kontinualny prechod? Znamena to ze odisla z Anglicka a hned zacala pracovqt na Sk? Ak ano tak sa to da rieait a ak nie tak musi pravovat viac ako 3mesiace - po skusobnej dobe a ideal ak by mala aj pravovny pomer na neurcity cas...vsetko sa da riesit...zamietnutie mohlo byt aj s ineho dovodu - neposatcoval jej prijem...bola v skusobnej dobe...
@janulikt84 skončila v UK, nastupila hneď tu, v čase keď žiadala začínala v práci štvrtý mesiac, dôvod bol ten čo som napísala, zmluva na dobu neurčitú, plat 3000.
@jakubvojcik Prima banka neakceptuje,tu môžeš rovno vylúčiť...možno ešte CSOB,okrem tých bánk,ktoré spomenul
@jakubvojcik
@martul ak nie je zamestnaná na SVK 12 mesiacov tak to ide na individuálne posúdenie v SLSP. Niektorým to prejde, niektorým nie, záleží od iných bonitných ukazovateľov.
@jakubvojcik čo znamená napríklad bonitný ukazovateľ? Pracovala po skončení školy nepretržite v UK, príjem stabilný 20 rokov príjem na účte. Vrátila sa q chce si kúpiť nehnuteľnosť. Keď byt stojí napr. 209 000,00 mohla by to teoreticky aj z vlastných prostriedkov ale tak nechce si všetko minúť, potrebuje aj zariadenie, auto do práce. Tak jej to neuznali kvôli tomu že na SVK robí len krátko.
Čo sa pot posudzuje?
Napríklad vzdelanie, úverová história (aj pozitívna aj negatívna), vek, rodinný stav, aj to aká je to firma v ktorej pracuje (malá lokálna rodinná firma nie je to isté ako veľký medzinárodný podnik) a podobne.
@jakubvojcik už je to jedno, schválili jej hypo v inej banke, ale je to zaujímavé: slobodná, bezdetná, práca celých 20 r v medzinárodnej spoločnosti s pobočkami po celom svete, v živote žiadny, úver, pôžička, prečerpanie.....🤔 čo už.
Manžel pracuje v CZ, český zamestnanec.chceli sme pôžičku z banky,nedali nám, cca 3 roky do zadu.. odôvodnenie banky, lebo neodvadza na SK dane a nemal stály príjem na SK bankový účet.leasing nám tiež neschvalili, nepomôže ani to že majiteľ ručí autom,lebo system ich nepusti dať leasing...mozno že sa už niečo zmenilo odvtedy.