Zdravím prosím vás jsem na neschopence do porodu. Je tu někdo kdo to tak má taky a ví kolikátého chodí peníze od sociální pojišťovny? Díky za info ;) a jestli netřeba to nějak řešit to by měl automaticky zaměstnavatel vyřídit a poslat jim to tam ne?
Ok děkuji,je to hrozně jak kdyby to nemohlo být pokaždé stejně :/ ale oni mají přeci čas na vse
@jankaslaninova6495 darmo sa budes rozculovat na slcialnu poistovnu, vsetko stoji a pada na zamestnavatelovi, kedy posle podklady. Kolegyne tak majitelka posielala ako chcela, aj je zabudla poslat, cize bola bez penazi, tak si to zacala riesit sama, dala si potvrdit prechodku a odnasala si to sama
ahoj,aj som od polovice februára na PN-ke a asi ostanem tiež až do pôrodu resp.do nástupu na materskú, pretože nástupom na materskú sa PN ukončuje. to,že ti neprišli peniaze je chyba zamestnávateľa.aj mne zamestnávateľ odovzdal všetky papiere na soc.poisťovňu neskoro a ešte mi neprišli peniaze ani za február. volala som do soc.poisťovne a povedali mi,že zamestnávateľ odovzdal všetky papiere až 22.marca. pani v soc. poisťovni povedala, že potvrdenie o trvaní PN pri prechode z mesiaca na mesiac (tzv.lístok na peniaze) si môžem priniesť do soc.poisťovne aj sama ak chcem mať peniaze čím skôr vyplatené a zamestnávateľovi dať len kópiu. takže ja to odteraz budem riešiť takto sama.
@moni244 Prechodku nemusis mat potvrdenu od zamestnavatela. Ja som vzdy poslala scan mailom zamestnavatelovi a original zaniesla do SP a nechala si potvrdit kopiu o prevzati.
@jankaslaninova6495
@moni244 to nebyla výmluva na sociální pojišťovny.... Ale právě na zaměstnavatele tu mají na vše čas... Asi tak
@evittam
Hlavně nevím vůbec o jakou přechodu se jedná :/ mám jen papír zelenej a to je vše :/
@jankaslaninova6495 Prechodka-tzv.papier na peniaze ti musi dat lekar vzdy na konci mesiaca ak PN trva do dalsieho mesiaca.
Aha no mě včera nedala nic.. nebo už budu chodit do nemocnice tak mi to nejspíš dají v pátek v nemocnici.. sem objednaná.. . a ten si můžu sama vypsat okopírovat a zajít STIM na sociální po. A kopii dát zaměstnavatelovi?.. samozřejmě že by to bylo lepší .. a kdybych to odevzdala např. V pondělí 3 s penězma můžu počítat kdy? Promiňte že se tam vyptavam ale ráda bych to vedala musím platit nájem do určitého dne v měsíci tak udělám vše pro to abychom to měla co nejdříve samozřejmě
@jankaslaninova6495 ja som vzdy mala peniaze na ucte do 15... co sa tyka prechodky, pokial som bola zamestnana posielal mi ju na socialnu zamestnavatel, avsak pocas PN-ky mi skoncila zmluva tak som si prechodku kazdy mesiac posielala sama... nemusi ti ju potvrdzovat zamestnavatel. 😉
Radsi si to zanesu sama ;) nevim jakej ma ktomu pristup zaměstnavatel přeci jen si budu jistá že to tam je když si to zařídím osobně ;)
@jankaslaninova6495 samozrejme ja som mala stastie a moj zamestnavatel bol v tomto zodpovedny 😉
jankaslaninova6495 ten lístok na peniaze by ti mal dať tvoj ošetrujúci lekár.ja som na PN kvôli tehotenstvu, hoci PN-ku mi vystavovali v nemocnici, potvrdenie o trvaní PN (lístok na peniaze) mi dáva moja gynekologička. keď som volala do soc.poisťovne, pani mi povedala, že ak chcem mať vyplatené peniaze za február a marec (mne tiež zamestnávateľ odovzdal papiere neskoro a ešte mi neprišlo ani rozhodnutie či mi soc.poisťovňa priznáva PN-ku), je potrebné,aby táto prechodka bola v soc. poisťovni najneskôr 3.apríla, pretože bude Veľká noc a tým pádom sa budú posúvať termíny.
evittam tak mi povedala pani na sociálke. ja to tam aj tak odnesem radšej hneď zajtra
@geokatka Ja som bola dnes. Tu je vyhlasenie SP:
http://www.socpoist.sk/aktuality-vyplata-nemoce...
No mě cosi sestra řekla že prwchodku mi daji v nemocnici aji tam mám odevzdat ten papír z pn co má mít lékař u sebe mám ho předat v nemocnici .. no a jasný budou Velikonoce vlastně děkuji za info snad to tam stihnu odnést ještě zítra .. !!
@jankaslaninova6495 A preco by ti mali davat prechodku v nemocnici. Si hospitalizovana?
To mi ještě musí přijít aji že mi soc.pojistovna přiznává pn? Jsem na pn od 28.2. a vlastně poprvé takže vůbec nevím ty jo .. :/
@evittam ne nejsem já nevím proč to tak sestra mi dala... :/ Ale teď už nebudu chodit ke gynekologovi ale jen do nemocnice..
@jankaslaninova6495 Ano, musi ti prist rozhodnutie. Mne prislo do 2.tyzdnov ale maju cas 60dni. A ak maju vcas potrebne doklady tak posielaju peniaze skor ako rozhodnutie.
A ty nemas narok na MD? Lebo sko pozeram ty uz by si mala byt na MD a nie PN.
@jankaslaninova6495 No ale ved ten lekar,ktory ta vypisal na PN ti musi vystavit aj ostatne t.j.napr.prechodku,ukoncenie PN,...
@evittam ne nemám nárok budu mít po porode rodicak přímo nejsem pojistena 270 dní... No tak to musím vyřešit zítra nebo potom nechápu proč mi to sestra z gyndy dala ten jejich papír a taky mi řekla že touž mi ani tu pn ukončí v nemocnici..Jak porodim..
@evittam no to jsem zvědavá co mi řeknou zítra v nemocnici.. :/
@jankaslaninova6495 No, s tymto nemam skusenosti. Ved uvidis-daj vediet.😉 Ale myslim si,ze by to malo byt tak ako som napisala.
@evittam no je to aj logické nebo přeci jen mi ju vystavili oni a razítko a vše je jejich.. no jasný dám vědět.. sem faakt zvědavá :D
@evittam tak nakonec to bylo tak ;) prechodku mi vystavila v nemocnici a papíry že mi potvrdí o ukončení taky v nemocnici po porodu. No akorát sem nestihla na soc.pojistovnu tak musím v pondělí.
@jankaslaninova6495 Aha. Tak sme zase o nieco mudrejsie. Dik za info.😉
@jankaslaninova6495 ahoj, ja som tiez tak... Mne raz prisli 15teho potom , 27, 22 a teraz mi este ani neprisli za februar.... Zalezi ktori den odovzda zamestnavatel prechodku poistovni... A ano zamestnavatel to ma poslat pokial sa nedohodnes ze si to budes sama