Ahojte dievčatá. Chcem vás poprosiť o radu ak máte s týmto skúsenosti.
Manžel pracuje v zahraničí a nejakým omylom, nepozornosťou sa mu podarilo poslať väčší obnos peňazí na nesprávny účet vedený v zahraničí. Bohužiaľ číslo účtu bolo reálne, takže sa niekomu pripísala slušná sumička ktorá bola určená na zveľaďovanie nášho domčeka.
Keď to zistil, v banke sa to už nedalo stopnúť, len mu potvrdili, že peniaze skutočne niekomu pristáli na účte. Peniaze išli zo Slovenského účtu, takže to bude musieť riešiť až keď príde na Slovensko, ale celkom sa toho obávam. Je to už viac ako mesiac a keby bol niekto poctivý, tak by sa už hádam ohlásil, že dostal neprávom peniaze na účet.
Riešili ste to už niekto? Je na Slovensku inštitúcia, ktorá vie prípadne v tomto pomôcť? Alebo sú v tomto nápomocné banky?
Na internete som našla nejaké články, ale skôr v takej všeobecnej rovine.
Prosím len o reálne skúsenosti, o posmešky a mudrovanie nemám záujem. Ďakujem
Fuha, no a teda vie do akej banky a v akom state fo slo? Mne radili kontaktovat bankoveho ombudsmana rovno v mojej banke ked som mala problem ale nakoniec to znama vyriesila ale skus mozno bude vediet pomoct.
Normalne treba podat v banke reklamaciu, stava sa to bezne. Akurat to moze dlhsie trvat, kedze je to cezhranicna platba
Treba kontaktovat banku, ale kedze peniaze uz su na ucte niekoho ineho, banka uz s tym asi vela neurobi, uz ide len o to, ci ta osoba, ktora peniaze dostala, ich bude ochotna vratit, ak nie, tak sa treba obratit na sud..
@arieska manžel musí dať reklamáciu v banke z ktorej peniaze posielal, že poslal peniaze na nesprávny účet....banka vie urobiť storno poplatok, ale musí to byť do určitej doby...potom už vie banka len susu zablokovať ale majiteľ účtu komu peniaze prišli - ich musí prevodným príkazom poslať späť....ak peniaze na účte už nie sú, tak jedine trestné oznámenie na majiteľa účtu - za nezákonné obohatenie a ak peniaze ani vtedy nevráti - sudnou cestou
Hneď treba dat reklamáciu v banke, podľa mňa už storno nebude možné, to sa dá len kým sú peniaze na ceste, alebo platby kartou sa dajú takto dostať "späť". Prevod zvyknú žiadať banky, lebo ty sa ani nedozvues majiteľa. Treba to rýchlo riešiť, aby to príjemca neminul🤦♀️
Jednoduchšie sa jedná ak je tá krajina v EÚ. Teda v prípade, že by došlo až k trestnému oznámeniu.
ďakujem, dievčatá. Keby to bolo v rámci Slovenska tak sa nejako menej bojím, ale podarilo sa mu to poslať do LITVY. Ani on sám vôbec netuší ako sa to stalo. Keby to bolo 100 eur tak sa asi na to vykašleme - tie poplatky by sa tomu možno aj vyrovnali, ale je to Tisícka...
@arieska co najrychlepsie to rieste lebo vam povedia ze je to premlcane
stalo sa znamej, podala reklamaciu v banke (stalo to 17 eur), banka kontaktovala druheho majitela uctu a ten vratil peniaze. Islo o 400 eur.
Keby nevratil, tak musi ist podat trestne oznamenie z dovodu neopravneneho obohacovania sa.