Peňaženka zdravia - rám na okuliare

holandia
23. sep 2023

Ahojte.Mamičky ako to je s tým preplatením rámu v Penazenke zdravia VŠZP? Dcéra zlomila ramik a chcela som jej iba povodne skla dať do nového ramu. To musím ísť znova k očnej doktorke pre nejaký poukaz na rám alebo stačí blok z optiky? Naposledy sme boli v roku 2022 u zmluvnej očnej a odvtedy chodíme iba k súkromnej takže ta mi poukaz nevystavi.
Ďakujem

kacena4
23. sep 2023

skla to nedaju do ineho ramu, neprebrusuju sa podla toho ako chces. a ak chces cez poistovnu preplatit potrebujes novy poukaz, ak chces za svoje tak ti stacia okuliare zmeraju a podla nich spravia dalsie

holandia
autor
23. sep 2023

@kacena4 no keď vyberiem podobný typ rámu,štýlom aj velkostne tak mi to vedia prehodiť do nového rámiku
Len neviem či poukaz treba aj na rám či len na skla 😌

nevenka
23. sep 2023

@holandia my sme menili teraz, dcerke boli uz male, dioptrie jej ostali rovnake, ale dr. musela vystavit novy poukaz, aby to vedelo prejst cez poistovnu. Posielala som teraz ziadost, prislo, ze schvalili, ale peniaze este nemame.

luliu
23. sep 2023

@holandia ak máš súkromnú lekárku, ktorá nemá zmluvu s poisťovňou, nepreplatia ti nic

gta5man
23. sep 2023

Ja mám s poisťovňami také skúsenosti že len v reklame sa moc ukazujú ako všeličo zaplatia, ako odvezú do nemocnice atď. Ale keď som robil XY krát presne podľa postupu že zadajte lekára, nahrajte odfotený bločik atď. Vždy to zamietli. Oni sa len robia lebo je september tak aby sa ľudia poisťovali horedole. Keby im zavolám že idem do nemocnice Bory tak či ma odvezú, našli by si 1000 výhovoriek prečo sa to nedá.
Keď si olejzerujem oko aby som nemusel riešiť rámiky okoliare podobné kraviny tak si to všetko aj zaplatím.
Oni si len strhávajú odvody, ale keď bársčo riešite na poliklinike, tak si platte zo svojho.

nevenka
24. sep 2023

@gta5man neviem, mne preplatili ukon u zubara, dcere teraz okuliare schvalili...

gta5man
24. sep 2023

Tak potom si buď vyberajú ľudí alebo máš inú poisťovňu. Dôvera všetko zamieta a v Unione som nikdy nebol. Ani neviem či union to má. Všeobecná a Dôvera majú tú peňaženku. Je tu niekto kto má Union? Majú niečo také?

holandia
autor
24. sep 2023

@nevenka ale na tie okuliare si mala poukaz u štátneho lekára hej?

luliu
24. sep 2023

@holandia aby ti niečo preplatili, lekár musí mať zmluvu s poisťovňou. Ak máš súkromného na priamu platbu, hold smola
Dnes už pomaly štátni lekári neexistujú, ide o zmluvu s poisťovňou

gta5man
24. sep 2023

Ahá tak tam je háčik. Oni tvrdia že preplatia ale iba u štátneho lekára a tí už niesu takže 90% lekárov je súkromná a tam poisťovňa nič neprepláca. Klasický reklamný trik.

luliu
24. sep 2023

@gta5man netrep tu hlúposti, aj súkromníci majú zmluvy s poisťovňami a tam preplatia všetko. Doteraz mi preplatili všetko čo som žiadala, len jedna žiadosť bola zamietnutá

gta5man
24. sep 2023

Mám vám sem odfotiť kolko mám zamietnutých žiadostí? Netrepem, len hovorím to čo je.
A záleží o ktorej posťovni je reč. Lebo sú 3.

luliu
24. sep 2023

@gta5man toto je diskusia o VšZP

erikavesela
25. sep 2023

Dokonca ani hocijaku optiku nepreplatia...v ich apke je zoznam.optik

eeffka
25. sep 2023

@holandia treba mat predpis od lekara a okuliare si dat spravit v zazmluvnenej optike, zoznam maju na stranke, teraz som to riesila za mamu, do 3t jej prislo 90eur