Ahojte, za aký čas vám preplatili v peňaženke zdravia VšZP okuliare pre dieťa, resp.aj rám pre vás? Ďakujem
@mandzula ďakujem💗
@mandzula áno, to mám aj ja, akurát pozerám, že v appke ešte nemám zaevidované vyšetrenie u očného. Nevieš či to vadí?
@mandzula ďakujem ti, tak uvidím, za chvíľu je koniec mesiaca. Ty si si dala preplatiť sebe,či dieťaťu?
@mandzula a tebe ten rám preplatili do 100€ a dcére tiež do 100€ ale vrátane dioptrií?
Moj ram bolo okolo 65, dcerin okolo 85, sosovky v tom asi neboli, lebo je to tusim podmienene dioptriami, ale nie som si ista.
@mandzula no ja som niekde čítala že deťom preplatia už aj dioptrie bez obmedzení a viem že tu na MK písali ženy že detom preplatili. Tak som zvedava...
@mandzula ja som našla toto. Deti asi bez obmedzenia dioptrií... A dospelý žeby fakt len pri nejakej výške dioptrií?
@mandzula bože neviem čítať🤦🙈dospelý rám pri +-1, takže keď to spĺňam, mali by mi preplatiť rám.
@mandzula a dospelý rám do stovky však?
@mandzula no vieš čo,mne minulé očná vravela,keď dcére bolo treba väčšie dioptrie,že nech si dáme rovno rám,že preplatia stovku, že prišla nová vláda,ktovie či to nezrušia. Tak dcére som dala, rozmýšľam,že dam aj sebe, tieto čo nosím teraz nám tak 4-5 rokov, tsk preto rozmýšľam,že môžem ich vymeniť keď časť preplatia.
Ja som presne takto isto rozmyslala, jedno oko sa mi zhorsilo o 0,5 dioptrie, pocitovo by som zvladla aj stare brile, no ocna mi odporucila dat si spravit druhe do rezervy s tym, ze mam vyuzit prispevok, kym je.
@mandzula jasné, tiež si hovorím,že aspoň raz môžem niečo aj ja využiť. A aj tak sa mi zíde návšteva očného, nejako ma rezu oči,akoby som mala piesok v nich.
Cca do 2 tyzdnov.