Ahojte, práve som volala s pani zo VšZP a neviem, či ja som úplne mimo (kľudne môže byť) alebo som sa pýtala ťažkú otázku, ale nedostala som odpoveď na to, či sa môžme my ostatní zložiť synovi na okuliare, keďže on si už tento rok jedny na seba bral a o mesiac ich rovno rozbil... V optike teta tvrdila, že má na preplatenie okuliarov nárok cez peňaženku zdravia raz ročne. Čiže sme sa mu my ostatní chceli poskladať. Podľa pani so VšZP sa mu ale nemôžme ale nevedela my vysvetliť prečo. Aj som sa pýtala, že teda, či má nárok na rovnakú vec ročne iba raz a je jedno,kto to platí, ale ona stále išla dokola, tak, že teraz premýšľam, načo sa vlastne vieme my ostatní poskladať. Kľudne môže byť, že my to nemyslí. Mal niekto rovnakú situáciu?
síce nemám odpoveď na otázku, no ja by som sa chcela opýtať: keď ste vybavovali príspevok na okuliare cez peňaženku zdravia, musel mať syn všetky preventívne prehliadky? môj syn samozrejme všetky má, ale tá u pediatričky, ktorá bola vo februári ešte stále nie je zapísaná v aplikácií😕
@iduska13 vieš čo, ale toto je už druhý rám,čo behom pol roka rozbil. A nie že by nedával bacha, raz fakt zle spadol a raz sa len oprel o stenu... V optike stojí rám cca 50-60 eur. Na nete nájdeš polaroid rám detský za 30... Ak by to nemali schváliť, tak mu radšej kúpim rám cez net(jasné, že tak, aby mu sedel) a sklá dám urobiť v optike a vyjde to menej. Predpokladám, že ešte nejaké rámy zničí...
Inak, sorry za hrúbky, tiež mi to my/mi teraz kole oči, ale už to neviem opraviť.
@marienka1989 je to jedna z podmienok, takže zavolaj dr,nech to nahlási.
@bubuzu ja ked som minuly rok vybavovala cez penazenku bola tam len nejaka suma na ram. Zmestila som sa brala som len na citanie . Viac by nepreolatili takze myslim ze2he mu uz nepreplatia ani od vas. Rozmyslam ze tu penazenku sme vyuzivali najma na zuby teraz neviem na co ju vyuzijeme kedze na lieky tam je max 20eura alebo tak nejak na osobu. Co zo zvyskom..
Na ram je tusim 100 e na osobu...ak by mal napriklad vycerpane za zubara uz svojich 100 e tak sa na ram poskladate, lebo tento narok nevycerpal. Ak uz ram ml teda narok vycerpal tak uz nemozete sa mu poskladat na dalsi. Ale mozete zase na zuby...
@marienka1989 presne tento problem mame aj my, syn mal preventivku 5.3 ale v appke nie je, volala som im a povedali, ze kludne nech dam ziadost, ze nebude zamietnuta a cakat budu do septembra, ak by ju v septembri nemal v appke az vtedy zamietnu ziadost….a vseobecka ma 60 dni aby to do appky nahodila, mne pani povedala ze ak by ju tam do konca maja nemal mam kontaktovat lekarku ci to dobre vykazala a potom vseobecku
@bubuzu nie je to síce relevantná odpoveď, ale ja by som tu žiadosť podala. Ak schvália schvália, ak nie nie. Veď s tým nie je až tak veľa práce a kúpiť mu ich musíš či ti ich preplatia alebo nie. Či? 🙂