dobry žienky.Vie mi niektora poradiť?Ak som si minuleho roka uplatnovala skutocne vydavky,mozem tohto roka paušalne??dakujem
ano zo zivnosti
@mirkakab Ďakujem a môžem poprosiť ešte ak by ste mi vedeli pomôcť budem vĎačná. Ak mi niekto vystavil faktúru napr. za december 2014 ale peniaze mi prišli až v januári 2015, mám ich zarátať do daňového priznania? a ako je to s odvodmi do Sp a Zp? ak sú zaplatené napr. z novembra 2014 až v januári 2015 nemôžem si ich dať do nákladov však? ešte raz vďaka
@evita68 Ďakujem, napíšem aj konkrétny prípad: manžel pracuje, ja som bola na RD a koncom novembra mi skončil a bola som sa zaevidovať na UpSVAR, schválili mi od decembra podporu v nezamestnanosti, mm si chce odpísať na mňa nezdaniteľnú časť na daňovníka a tu neviem či mám od 3803,33 eúr odrátať tú decembrovú podporu aj keď som ju dostala až v januári? Ďakujem veľmi pekne
Ďakujem, takže keď som to správne pochopila teraz keď si chce mm na mňa uplatniť na manželku nezdaniteľnú časť tak tú podporu odrátať zo sumy 3803,33?
@0604katka podľa toho, o aký príjem ide.. ak zo živnosti, tak môžeš