Partners group - zrušenie investície

emiona
27. aug 2024

Ahojte, chcela by som si vybrať peniaze a zrušiť zmluvu z môjho investičného fondu a nemať už s tým nič spoločné. Je okrem výberu peňazí potrebné ešte niečo urobiť? Taktiež sa chcem spýtať či vadí, ak som nesplnila cieľ sumy, ktorú som mala vložiť (teda bolo to len v rámci stratégie).

zizinicka
27. aug 2024

@emiona vobec nevadí, že si nesplnila cieľ sumy. Peniaze môžeš vybrať kedykoľvek, avšak je aj dôležitý čas, kedy peniaze vyberieš, z hľadiska výnosnosti fondov,lebo v podstate predávaš podielové jednotky,ktoré si nakúpila a ich cena sa v čase mení. Inak môžeš vybrať kedykoľvek. Záleží tiež, aký produkt máš. To je tiež dôležité. Tam sú potom rôzne podmienky. Kľudne napíš o aký produkt ide, a poradím Ti bližšie. 😊

veronka1996
27. aug 2024

@emiona Smiem vedieť, prečo nechceš mať s Partners Group nič spoločné? Nahnevali Ťa alebo okradli? Lebo ja tam mám tiež čosi u nich.

jarka_black
27. aug 2024

@emiona nerušiť, keď je v poklese
prípadne len nechajte vložené a viac nevkladajte
Ak ide o podielové fondy, na začiatku ste platili vstupný poplatok, oň prídete. Preto radím nerušiť, ale zrátať si to, aby sa aspoň poplatok nejako časom vrátil.

emiona
autor
27. aug 2024

@jarka_black aktuálny výnos mi pokrýva vstupný poplatok, rátam s tým.

emiona
autor
27. aug 2024

@veronka1996 môj finančný sprostredkovateľ rozprával aké to bude mať výnosy atď, len tie pekné veci, avšak žiaden vstupný poplatok ani raz nespomenul. Je pravda, že ja som si to mohla lepšie preštudovať. Po podpísaní zmluvy mi iba povedal aby som poslala danú sumu ako vstupný poplatok, nijako mi to nevysvetlil, ani to, že to nie je súčasť investície. Taktiež sa nestotožňujem s ich pyramídovým systémom a vynucovanie si kontaktov, to ma veľmi hnevalo, keď som vyslovene musela im dať nejaké kontakty mojich blízkych aby si rozšírili kruh klientov...
Zároveň mám už iný investičný účet v SLSP, kde som zaplatila vstupný poplatok len 20€ (v partners to bolo 160€) a mám tam obnoho väčší výnos ako v partners group.

cafelatte
27. aug 2024

@emiona vstupný poplatok 160 Eur?

sweet20
27. aug 2024

@emiona z kade si prisla na takeho "odbornika"? .. bohuzial nepovedal ti vsetko 😑

pe_mi
27. aug 2024

@emiona 160 €? To je nejak malo na partners group.v stovkách eur býva vstupný poplatok

emiona
autor
27. aug 2024

@pe_mi myslím, že zalezi od toho koľko chceš investovať, no na moje pomery to je veľa.

pe_mi
28. aug 2024

@emiona to vôbec nemyslím,že 160€ je málo ako takých, ale že na ten ich vstupný poplatok mi to prišlo malo.

martinbud
28. aug 2024

@emiona ja sa len opýtam prečo ste vôbec zaplatili ten poplatok keď ho nespomenul? Ja by som to nezaplatil keď som o ňom nevedel

sweet20
28. aug 2024

@martinbud ja som to pochopila tak , ze oni nevedeli, ze tie peniaze pojdu na poplatok..

sweet20
28. aug 2024

@martinbud takze dali to uz ako investiciu a poplatok z toho odratalo automaticky

martinbud
28. aug 2024

@sweet20 tým pádom by som naháňal toho poradcu a žiadal od neho peniaze

martinbud
29. aug 2024

@emiona ešte by som doplnil , že aj ja som dlhé roky klient partnera group ale vynucovanie kontaktov , s tým som sa nestretol. Nevravím že môj poradca to nespomenul ale nikdy ma nenútil a teraz keď niekoho mám , sám mu pošlem kontakt. Je to asi od ľudí nie od spoločnosti , ako všade držím palce aby ste to dobre dobojovala, ak treba pošlem kontakt 🙂

sweet20
29. aug 2024

@martinbud urcite je to od ludi.. kazdy pracuje inak

emiona
autor
29. aug 2024

@martinbud vďaka 🙂 poznám viacerých, ktorí sa s tým stretli, bežne to praktizujú, ale je možné, že niektorí poradcovia to asi neschvaľujú a nerobia