Ahojte,
zaujimalo by ma ako je to s poberanim davok v pripade, ze otec je na RD so starsim dietatom a matka nastupi na MD s druhym dietatom.
Pobera otec RP na starsie dieta a matka materske na mladsie dieta?
Teoreticka situacia: Matka sa po skonceni MD vratila do prace, otec nastupil na MD a plynule presiel na RD. Matka je opat tehotna a nastupuje po napriklad 12 mesiacoch v praci na druhu MD. Rodicia chcu ostat obaja s detmi doma.
Dakujem.
Súčasné poberanie materskej a rodičovskeho príspevku, nie je možné
Je mozny subeh dvoch MP (na 2 deti zaroven),nie RP a MP
cize pokial bude zena na MD s mladsim dietatom, muzovi bude RP na starsie dieta odnaty?
Presne tak
@renatka1985 áno. Môžu byť obaja rodičia na MD, každé s iným dieťaťom. Ale jeden na md a druhý na RP sa nedá
@kikus985
Moze byt jeden na MD a druhy na RD - len nepobera RP. To su dve odlisne veci
Tak to je skoda. Velmi by sme chceli byt pri druhom dietati spolu doma vsetci styria no tak snad to nejako prezijeme aj bez toho RP 🙂
@veronikaszabova áno zle som aa vyjadrila ale reč je o poberaní RP
Ano, otazka bola o poberani RP, viem, ze doma mozeme byt spolu, kym bude mat starsi 3r / muz na RD, len ma zaujimalo ako je to s rodicovskym prispevkom.
ako už písali vyššie + v x ďalších podobných témach - nie je možné súčasné poberanie RP a materského. Možné je len poberanie materského matkou na jedno dieťa a materského otcom na druhé dieťa. Takže, ak budeš na MD s mladším dieťaťom a poberať naň materské, RP otec nebude poberať na žiadne dieťa.
nie, dva prispevky naraz poberat nemozete. Som v podobnej situacii. museli mi odnat rodicak, aby muz mohol poberat materske