Ahojte, je tu niekto alebo nepoznáte niekoho kto už prešiel osobným bankrotom a po rokoch mu schválili hypotéku ? Ide o môjho brata pred 3 rokmi zbanktoroval a ma dobrý príjem a chcel by si o rok skúsiť požiadať o hypotéku čo už budú 4 roky. Je možné že to prejde ? Koľko je skúšobná doba ? Ďakujem 🙂
@paulafabryova ahoj, 6rokov nemá šancu...
@juliatriscova ako si prišla na 6? V úverovom registri sú záznamy 5 rokov
Osobny bankrot mu presiel. Vo vacsine pripadov baby sa potom vyjadrili, ze je uz problem dostat nejaku pozicku. Preto si maju ludia dobre rozmysliet ci ist do toho
@janai1 úverový register je jedna vec a osobný bankrot druhá....
@paulafabryova Ako dlho uz ma dobry prijem?
@juliatriscova ale bankrot rovnako ako exekúcie sa tam zapisujú
@janai1 áno zapisujú ale pri bankrote 6 rokov ....
@nafka0483 3 roky 🙂
@paulafabryova Pred 3 rokmi zbankrotoval a 3 roky ma dobry prijem? Cize hned po bankrote sa fantasticky zamestnal, ale dovtedy dlhy nevedel platit?
@nafka0483 nenene. Všade čítam, že si dobre treba rozmyslieť osobný bankrot, že sa to s človekom ťahá už do konca života a teraz čítam, že stačí zvládnuť šesť rokov a je za vodou. Skvelý návod pre mladých nezodpovedných... Pobrať pôžičky, neplatiť, vyhlásiť osobný bankrot, chvíľu zvládnuť a potom si v kľude zobrať hypotéku a hrať sa na dobrého. A čo ti ľudia, čo tým osobám požičali? Ti peniaze už nikdy neuvidia.
🤦
Týmto nehovorím nič proti autorke príspevku a jej bratovi, neviem súvislosti... Ale je to fakt zložitá situácia, keď sa nad tým človek zamysli
@ljzozv Ano, tiez to tak vnimam, ze to nie je jendoduchy sposob ako sa zbavit dlhov. Mala by to byt posledna moznost, ked su dlhy tak dlho nabalovane a take velke, ze ten clovek nema vobec ziadnu sancu sa ich postupne zbavit, nema majetok, takze vyuzije tuto moznost a potom dokaze ako-tak normalne zit.
Ale nepovazujem to za spravny sposob pre tych, co to zneuziju, zbavia sa dlhov, zodpovednost 0 bodov a za chvilu paradne prijmy, nadobudanie majetkov... tak asi nebola situacia taka kriticka ked zrazu sa ti takto skvele dari, nie?
Neviem aky je pripad autorky, preto som sa pytala, kedze pise, ze teraz ma dobry prijem. A ked je 3 roky po bankrote a 3 roky ma dobry prijem, tak to vyznieva akosi podozrivo, ze dovtedy to nijak raz neslo - splacat dlhy a po bankrote uz zrazu dobra praca, dobry prijem...? Uvidime ci napise autorka este nieco viac na objasnenie situacie. V kazdom pripade, bankrot si treba dore rozmysliet, ovplyvnuje buducnost.
Nie, hypotéku nedostane.
Niektoré tu spomínajú úverový register. Ten je v tomto bezpredmetný. Pretože osobný bankrot sa zapisuje do obchodného vestníku a tam je zapísaný NATRVALO. Pre banku je takýto klient extrémne nezaujímavý a rizikový, keďže už ukázal, že nie je schopný splácať svoje záväzky a vyrieši si ich jednoduchým bankrotom. Po 3 či 5 rokoch určite hypotéku nedostane a s veľkou pravdepodobnosťou nikdy. Bohužiaľ nezodpovedné správanie si vyberá svoju daň.
@ivkazba máš pravdu. Tam vôbec nejde o úverový register. A to takých vymyselnikov by tu bol plny internet. Navyhlasovať bankroty, neplatiť a potom ešte hypotéku pýtať. Neviem či náhodou jemu vôbec telefon dajú na paušál nieto hypotéku.
Prosim Vas nepiste tu neoverene bludy...niekto sa Vas slusne spyta ci ma moznost ziskat hypo a docitam sa ku koncu ze po bankrote nedostane ani pausal...z toho oci bolia co sa clovek docita...pre zaujimavost v SLSP je moznost ziskat uverovy produkt po 2 rokoch po osobnom bankrote,existuju aj nebankovky ktore pozicaju tiez,treba si len overit nieco kym sem niekomu idete odpovedat sprostostami...co sa tyka Hypo,otom som informacie nezistoval,tak Vam neviem odpovedat...Ak.mate nejake otazky kludne napiste spravu...
@paulafabryova väčšinou 5 rokov... Ale záleží aj od banky.. Niekoré posudzujú len rok dozadu.... Treba ísť do banky