Dobry den. Mam dost zlozitu zivotnu a financnu situaciu. Pracujem v Nemecku mam tu dlhy asi v hodnote 13000euro, a mam dlhy aj na Slovensku okolo 30000euro. Uz neviem ako dalej. Vsetko mi prerastlo cez hlavu. Chcem poziadat na Slovensku o osobny bankrot. Uz som zistila ze je mozne dat do osobneho bankrotu aj dlhy zo zahranicia. Som v Nemecku na podpore. Ale platim najom, stravu, a este poplatky. Nedokazem splacat dlhy. Uz na mna tlacia aj zo slovenska aj z nemecka. Chvilku som mala aj zablokovany ucet v nemecku. Len viem ze o osobny bankrot sa da poziadat raz za 10rokov. A to sa bojim ci mi to prejde ked pracujem v DE. Citala som ze je aj dolezite kde ma clovek stret zaujmov. Ale ja sa chcem vratit na slovensko, tu v DE ma drzia iba tie dlhy, ze to lepim z mesiaca na mesiac. A velakrat niektore nezaplatim. Keby mi schvalia osobny bankrot tak sa hned vraciam na Slovensko. Len chcem vediet uplne vsetko aby som sa riadne pripravila aby mi to urcite schvalili. Myslite, ze v mojom pripade je to mozne? Ja chcem ist naspat na Slovensko, mam tam rodinu vsetkych. Iba toto ma drzi vpred. Za rozumne odpovede vam dakujem velmi
prosim ta, preco nepracujes? aj ten osobny bankrot nejaku tu chvilu trva, to nie je tak, ze dnes on poziadas a zajtra ho sud vyhlasi.
ved skus pracovat aspon nejaky uvazok, aby si to nejako zvladala.
najviac info dostanes v centre pravnej pomoci, ale aj tam sa musis objednat a cakacie lehoty sa pocitaju na mesiace.
Tak ten "stret záujmov" máš zlú informáciu - jedná sa o centrum hlavných záujmov. A toto bude problematické v Tvojom prípade, pretože centrum hlavných záujmov musíš mať na SR v čase podania návrhu. A to je miesto obvyklého pobytu , ak sa nepreukáže opak. A to platí vtedy ak sa centrum hlavných záujmov neprenieslo do iného členského štátu EU počas obdobia 6 mesiacov predchádzajúcich podaniu žiadosti o konkurz. Nejde o to, že sa vrátiš z Nemecka po schválení, ale v čase podania návrhu, by si mala byť na SR. Druhou vecou je to, že súd pri schvaľovaní návrhu neskúma túto podmienku ALE tvoj poctivý zámer môže napadnúť niektorý veriteľ, ak vie, že si v čase podania návrhu nespĺňala podmienku, že si mala obvyklý pobyt na SR. A v každom prípade musíš najprv absolvovať stretnutie v Centre právnej pomoci, kde by si im mala povedať o Tvojej situácii, preukázať aké dlhy a u koho máš a potom ti určia právnika. Ja vidím najväčší problém v tom, že žiješ v zahraničí a nemusíš spĺňať podmienku poctivého zámeru, ale možno Ti budú vedieť v CPP povedať viac, hlavne kvôli tomu, že sa s takýmito prípadmi stretávajú pravidelne a budú mať aj informácie od súdov, či riešia centrum hlavných záujmov, kt. u Teba nie je na SR.
@venika58 mne to tak pripadá, že narobila si dlhy v SR a utekala si do DE a tam si pokračovala v robení dlhov. A teraz čo čakáš, že šup do SR, nech mi dajú osobný bankrot a všetko bude OK? To si dobre naštuduj, čo osobný bankrot obnáša, lebo ak si myslíš, že nemusíš nič splácať a dlhy zmiznú, tak to si na veľkom omyle. Jedna rada: treba makať v DE, kde sú lepšie platy a splácať dlžoby postupne v DE aj v SR. Ale pre teba je lepšie žiť na podporách a mať neskutočné výdavky.
dobry den,,chcem sa spitat na osobny bankrot,,ma moznost gembler ktrory je bankrote narobil si dlhy a je v konci,,,moze ist na osobny bankrot ?dakujem
@peter_one odpovedas na staru temu k osobnem bankrotu je tu speci tema a plus je tu aj skupina pravne poradenstvo