Osobný bankrot - skúsenosti, podmienky

6. feb 2024

Ahojte ma prosim niekto skusenosri s osobnym bankrotom v poslednej dobe ? Nie som ziaden ,,vydrbkar" ale manzel vazne ochorel a bude zrejme dlhodobo PN...mam nejaku pozicku cca 5 000 € + dlhy do 1000 eur no momentalne kedze budem dva roky este na rodičaku nam je kazde euro suce...jasle su drahe, mame velmi narocne dietatko a pomoc od rodiny nemamrle, aj ked zhanam nejake prace z domu, nedari sa mi uz polroka nic najst :( ..prosim Vas..vie mi s tym niekto poradit ako to je ? Mam aj jednu exekuciu, ktoru ale riadne splacam po 60€ mesacne ( este cca 1000 eur ) ...ucty mam odblokovane...velmi pekne dakujem za realne skusenosti

katkaseiner
6. feb 2024

prepac, to fakt za 6tis. by si isla do osobneho bankrotu? Muz na pn nevie dozriet na dieta ze by si zobrala nejaku robotu? Z domu zrejme nic nenajdes, je toho tu mrte popisane, treba nieco k tomu aj vediet...jazyk, excel, nejake systemy...

paulisia
6. feb 2024

Nepochopim. Mam 3 deti, vytuzene planovane, ale so ziadnym som nekvasila 3 roky doma. Ty uz teraz vies, ze budes este 2 roky na rodicaku. Jasle su presne take drahe, ze ti ich pokryje rodicak a mzda z prace ti ostane. Nehnevaj sa, ale ked si v tiesni, treba ist pracovat.

autor
6. feb 2024

@paulisia ale ved mam 6 mesacne dieta, ktore este plne kojim...chcem sa zamestnat niekde na dohodu..manzel dostal rakovinu..a ano aj kvoli 6000 by som do.toho sla...ale dakujem baby za rady...neviete si predstavit ako mi je...chcela som radu, nie poucanie :(

paulisia
6. feb 2024

si vo vaznej situacii, to bez pochyb, ludsky s tebou budeme sucitit, ale nemozes uz teraz hovorit, ze este 2 roky budes doma. Toto je luxus, ktory sa siroko daleko vo svete nedeje, akurat tak na Slovensku. Ja som dala do jasli dojcene deti, jedno malo 1 rok 8 mesiacov, tretie malo 1 rok 4 mesiace, tiez mi bolo tazko, ale nasla som dobre zariadenie a proste sme ten prijem potrebovali. Aj vy potrebujete. Tvojich par tisic realne nestoji za osobny bankrot (a to hovorim ako clovek ktory pracuje v justicii). Hladaj ine moznosti a co najskor sa bude dat chod do prace. Vela stastia.

zuzinabila
7. feb 2024

Kontaktovala si Dobreho Anjela?

zuzinabila
7. feb 2024

Alebo skus kampan na donio.sk alebo dakujeme.sk alebo ludia ludom.mozno sa ti ludia vyzbieraju

autor
7. feb 2024

@paulisia viem, ze je to najlepsia moznost...o manzela zrejme budem musiet sa starat..nedavaju mu moc nadeje a chceli sme byt s dcerkou doma...je to len v zaciatkoch riesenia...bud opatrovatelsky alebo.rodicak...a nechcem tu pisat negativne preto som napisala ze dva roky urcite doma...mozno sa vylieci a ja uz o rok budem v praci a on zvladne doma s malou na PN...chcela som proste vediet viac o bankrote lebo.to bola prva moznost ktora ma napadla no

bosorkabb
7. feb 2024

Kontaktuj dobrého anjela. Vedia pomôcť aj liga proti rakovine.

sweet20
7. feb 2024

osobny bankrot sa dava ak mas dlh napr 100 000 a vies, ze to nikdy v zivote nesplatis.. tvoj dlh je velmi maly.. odpises sa do konca zivota

sweet20
7. feb 2024

ak dostal rakovinu tak zo zivotnej poustky ak ju mal dobre nastavenu , vie dostat aj 100 000 aby ste mali dalej na zivot.. bohuzial.. presne na to tie poistky sluzia..

m1985h
7. feb 2024

Je mi veľmi ľúto, čím prechádzate. Skúste sa ísť poradiť do Bezplatnej dlhovej poradne: www.pomahamedlznikom.sk - je tam právnik, ekonóm aj psychológ, všetko zdarma. Keď nič iné, vysvetlia Vám, ako os.bankrot funguje a ake má výhody/nevýhody. Držte sa!

oslo1
7. feb 2024

Nemate poistku na hypoteku, popripade zivotnu poistku?
Normalne chod do banky, kde mate pozicku a vysvetli I'm situaciu.
Ja som si nieco podobne prezila s manzelom, nastastie sme Mali poistenie hypoteku.
AK ma manzel rodicov daleko, tak na surovku ich prinutit prist pomoct, ja som takto zatlavila na svokru, lebo tiez SA nemala k nicomu.
A potom normalne povedat rodine, aka je situacia, nech SA irobi zbierka.
My sme robili zbierku po manzelovej smrti na hospic, dost sa vyzbieralo. Islo aj cez ucet a hotovost som Isla odniest osobne.
Velmi to drzim palce. Ked chces, kludne napis . X

oslo1
7. feb 2024

A Este, u Nas ma hospice aj socialne poradenstvo a moze dat nejake financie. Nastastie sme nepotrebovali. Neviem, ako je to na Slovensku.

martinmmartin
7. feb 2024

Prepac budem teraz znet necitlivo ale to nemem v plane :
Co takto "takticky" rozvod? Ak vies ze to s manzelom nevyzera dobre , rozvedte sa a nech on so sebou odnesie na druhy svet vsetko neprijemne dlhy atd co moze ( aspon teda co najviac) Majetok pred rozvodom vsetok na teba.

faith6
8. feb 2024

Je to mala suma na osobný bankrot, to sa dá splácať ti povedia ,na osobný bankrot musí byť oveľa vyššia suma aj keď stačí jeden exekútor ale suma musí byť vyššia.