Dobrý deň, už mi vznikol nárok na osobný bankrot mám rok exekúciu viete mi povedať aký je další postup viem si tie papiere aj na internete vytlačiť alebo mám ísť do centra právnej pomoci ďakujem
Nárok na osobný bankrot? To si akože čakal, kým bude mať exekúcia rok (namiesto toho, aby si rok platil), aby si mohol podstúpiť osobný bankrot? Mein Gott. V každom prípade, sám si to neporiešiš, potrebuješ, aby ťa zastupovalo Centrum právnej pomoci, vyššie ti kočka poslala link, takže obráť sa na nich.
@ivkazba nerozumiem kde je napísane že som rok neplatila exekútora ? Predstavte si že platila ☺️
Tak ak vieš platiť svoje dlhy, tak osobný bankrot rozhodne neodporúčam. Je to najhoršia voľba riešenia dlhov.
@ivkazba zial, z kazdej strany pocujem len o osobnom bankrote. pomaly kazdy den sa pride na to niekto do prace opytat, najma mladi ludia
@janetinka27 za mňa je to obrovský paškvil, neplatiť dlhy a mať možnosť sa ich zbaviť s tým, že väčšina z nich sa mi "odpíše". Vôbec by to nemalo existovať. Každý by si mal niesť svoje rozhodnutia a záväzky sám.
@ivkazba v prvom rade mi skrachovala prevádzka ktorá ma živila dlhé roky ale príbeh Vám nejdem rozprávať, no nie som ten typ čo si napožičial a neplatil 😉 no do tejto situácie som sa nedostala svojou vinou žiaľ taká je doba a mala som dosť existenčne problémy keď všetko pozatvárali.
Keď začala korona, ostala som s príjmami úplne na nule. Takže viem, aké to je byť zasiahnutý koronou. Ale ako podnikateľ som mala dostatočne veľkú rezervu pre prípad, že by mi na dlhé mesiace vypadli príjmy. Takže ja nie som zástanca toho, že korona je ospravedlnením na to, že človek sa dostal do problémov. Problém nie je korona, ale to, že ľudia nemajú dostatočné rezervy. A podnikateľ ich má mať ešte vyššie.
@ivkazba som veľmi rada že ste mala dostatočne rezervy držím Vám palce nech sa Vám v živote darí.
@ivkazba aj ja mam na to obrovske nervy. Hovno mali takze im namju co zobrat, zobrali uver neplatili.. pripadne otvorili zivnost hned dlh na ZP a SP… danovy… a teraz si urobia bankrot a ide dalej… a dufam ze o par rokov im zase da niketo pozicku , pripadne novy kolobeh zo zivnostou. Ako k tomu pridu ty co si svoje dlhy podstuvo vyplatili kym prisiel tento uchvatny bankrot
@chiara189 pýtala som sa otázku aký je další postup na podanie žiadosti a osobný banktor, nie kto čo ma na čo nervy. Aj ja mám nervy keď si niekto naschval naberie pôžičky neplatí a môže sa ich takto zbaviť! Ale nevypisujem to po internete. Ja som položila otázku a už sme úplne pri niečom inom
Asi si si nevsimla ze som neodpovedala tebe. Prajem ti aby ti bankrot vysiel sak mi ostatny sa vam na tie dlzoby poskladame.
Navštív centrum právnej pomoci , tam ti všetko vysvetlia , dajú ti papiere k tomu , vypíšes všetko , vyžiadaas si zo súdu z BB aké máš exekúcie , musíš mať aspoň jednu ale musí to byť určite vyššia suma aby ti vznikol nárok na bankrot , priložis papiere že je voči tebe vedená exekúcia ,ak vlastnis byt,auto, hnutelnu vec všetko tam pravdivo napíš . Potom to odnesies do centra právnej pomoci pozrú či je všetko dobré vypísané a čakáš , dokiaľ ti príde domov že máš nárok a čaká sa na súd ..je to na dlhšie stým rátaj.
Určite chod do centra. Urobia ti aj konzultáciu