Dobry deň, môže mi ísť človek po osobnom bankrote ručiť na hypotéku? A môže mať takýto človek napísaný na svoje meno majetok? OB ma možno pól roka. Dakujem.
Vraj im správca povedal že áno - môžu mat na svoje meno aj napr. byt a auto 🤷🏽♀️🤷🏽♀️
@sasa1310 pýtala som na ručiteľa nie na nehnitelnost, to je samozrejmosť
však máš nehnuteľnosť, ručiteľa nepotrebuješ. Nedáva sa
určite nie, to je ko kritérium
Autorke: pol roka po bankrote určite nie. Keď bude mať pár rokov všetko v poriadku, tak potom môže žiadať aj o úver.
Ja nie som na materskej už veľmi veľmi dlho. A podnikám aj ja. Podaj opravné DP a uveď reálny príjem a budeš mať príjem na hypotéku. Nikto ťa nenúti neurobiť reálne DP.
Ešte sa tu aj priznávaj, že robíš daňové podvody na odvodoch. Super živnostník len čo je pravda.
@3009 to sú aké daňové podvody, keď si uplatňujem paušálne výdavky ? 😃
@3009 sa spamataj, keď nevieš k téme nič povedať tak sa nevyjadruj. Ešte ma aj obviniť z podvodov no to je nonsens
@3009 paušálne výdavky sú podvody? To ma osoba napr. čo predáva noviny v stánku mať klasicke účtovníctvo? Veď nemá dokopy ani o čom účtovať.. Presne pre take prípady predsa paušálne výdavky vznikli 🤦🏻♀️
A k otázke.... Nie banka nebude akceptovať osobu čo ma osobný bankrot keďže sa pri hypotéke overuje aj jej príjem...a nie je pravda ze banka sa v prvom rade diva na nehnuteľnosť... Aj podla zákona ju ma najskor zaujimat primarna návratnosť.. Tj zdroje splacania... Nie nehnuteľnosť ako sekundárna návratnosť.
Ak váš príjem nie je dostatočný tak rucitel moze mat aj 5 tisíc eur mesacny príjem ale hypotéku vam pravdepodobne neschvália.
pri hypotéke sa zaručuješ v prvom rade nehnuteľnosťnou a nie ručiteľom