Osobný bankrot bez exekúcie

mimkamika
22. júl 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ohľade osobne bankrotu ak nemám exekuciu či sa dá požiadať aj keď ju nemám ....a ak má niekto skúsenosti ak by exekúcia prišla či sa to dá vydržať lebo sa toho bojím ale veľmi momentálne nieje na výber

mogaa
22. júl 2024

@mimkamika bez exekúcie nie.....to by si bral úvery každý a hneď by aj požiadal o bankrot

mimkamika
autor
22. júl 2024

@mogaa ďakujem a je v Tom nejaký háčik že sa môže stať že sa mi to zamietne a ostanú mi dlžoby a exekúcie ďakujem

saraxyz
22. júl 2024

@mimkamika bez exekúcie to nie je možné. Exe musí byť vedená min.1 rok

mimkamika
autor
22. júl 2024

@saraxyz ďakujem za správu môžem sa opýtať je možné že to aj zámietnu lebo bojím sa exekúcie a toho že budem ešte horšie na Tom ako som

modrykolibrik
22. júl 2024

@mimkamika osobny bankrot ti mozu aj zamietnut ak mas dostatocny prijem. Nie vzdy ho daju. Kamoska mala prijem 1300 a zamietli jej ho. Skoncila na ulici

vyrovnanaosoba
22. júl 2024

Nedá sa ti dohodnúť splátkový kalendár na tie dlhy ktoré máš? Alebo aspoň nejaká brigáda, z ktorej by si mala aspoň na časť splátok?

mk1111111111
22. júl 2024

Zial, neda, uz to, ze je mozny os.bankrot, tak jednoducho s rocnou exekuciou, je voci riadne platiacim a veritelom nespravodlive.

mimkamika
autor
22. júl 2024

@mk1111111111 ďakujem za správu mám dve deti a dcérka má cukrovku a celiakiu dostávam opatrovateľský a vždy načas splácam mám splátku 307€ ale ptm celý mesiac je zlý už neviem ako ďalej pôžičku som brala skôr ako dieťa ochorelo inak by som do toho rozhodne nešla všetko bolo super dobrá robota a zo dňa na deň som musela ostať dcérkou doma ani do škôlky ju nezobrali iba somnou

mimkamika
autor
22. júl 2024

@vyrovnanaosoba ďakujem za radu pôjdem sa opýtať a nájsť najlepšie riešenie lebo popravde je to až moc pekne aby som sa toho zbavila len tak ...dostala som takúto radu že je možné ale neverím veľmi tomu a bojím sa ísť popravde do toho aby som neskončila ešte horšie na Tom ako som

butterflyeffect
22. júl 2024

V akok stasiu mas dlh? Mas uz omeskanu platbu? Ak nie, skus poziadat o refinancovanie uveru bez navysenia-len natiahnut splatnost na dlhsie obdobie, znizi sa tym o nieco splatka. Dalsia moznost je ze vies v banke poziadat o docasne znizenie splatok, vacsinou unoznia na 6 mesiacov( nesmie byt vsak aktualne omeskanost) potom ale treba ratat ze sa splatka navysi lebo sa rozrata zbytok do dalsieho obdobia aby sa zachovala splatnost, cize to je len kratkdoba pomoc. Tu ale treba ratat s tym ze uz ide zaznam do uveroveho registra. Ak uz su platby omeskane, stale je mozne dohodnut splatkovy kalendar na omeskanu sumu v banke. Ak uz by bol uver zosplatneny, nejde hned na exekuciu, banka posuva uver mandatnej spolocnosti, ludo o nazvanej “ vymahacke” aj s nimi sa stale da dohodnut na splatkach. Az dalsia moznost je sud a exekutor-zas je mozne sa s nim dohodnut na splatkach ale uz sa uver navysuje o sudne trovy a trovy exekutora. Bankrot by som volila ako poslednu moznost-tiez to nie je ze hned, ale ozaj az ked bezi exekuxia a trva to a aj tam ti mozu urcit splacanie( v zavisloati od prijmu), pripadne ak mas majetok tak spravcu majetku je. povereni spenazenim( predajom) majetku na uhradu dlhu. Plus ak by ti to vyslo a oddlzili ta bez povinnosti platenia alebo za nejaku smiesnu sumu, tak myslim ze 5 rokov stale si pod spravcom, a nesmies nadobudnut majetok inak ti mozu bankrot zrusit….

butterflyeffect
22. júl 2024

Este taka rada, skus sa informovat na UPSVaR a socialnej poistovni ci nemas narok na nejaky prispevok okrem opatrovatelskeho, tych davok je mnoho ale nemam v nich prehlade.(viem ze je prispevok na benzin, plus nejakych 20 eur na hygienu, nie je to vela ale je to aspon nieco navyse do rozpoctu)

saraxyz
22. júl 2024

@modrykolibrik kamoška žiadala o oddlzenie splátkovým kalendárom?

saraxyz
22. júl 2024

@mimkamika máš veľa dlhov? V akej výške?

cezpat
22. júl 2024

@mimkamika Najlepšie je sa objednať v centre právnej pomoci, tam ti presne vysvetlia a poradia ohľadne bankrotu. Mne sa zdá, že nemusí byť konkrétne exekúcia, ale môže byť aj obdobné konanie.

mamina7070
22. júl 2024

@mimkamika a co je to za dlh je to hypoteka?

alickapusinka
22. júl 2024

a áno ak podáš na osobný bankrot v prípade exekucie nemusia ťa oddlžiť boli aj take prípady.

modrykolibrik
23. júl 2024

@saraxyz mala toho moc plat na to nestacil vraj