Osobný bankrot alebo iné riešenie

27. okt 2023

Ahojte poradite mi? Byvam v pondajme kde platim cca 200€ za najom zvlast elektriku, internet a dlhy co mam su v hodnote 665€ mesacne a dokopy cca 15 tisic. Moj plat je okolo 750 niekedy o 100 viac. Ide o to, ze nezvladam to splacat. Ked vsetko poplatim okolo 20. Dna v mesiaci mi zostane 20€ az do dalsej vyplaty. Mam aj dietu co finacne je strasne narocne. Ake mam moznosti? Chcem si vyhlasit oaobny bankrot co musim splnit? Exekuciu zatial nemam ale bojim sa ze ked pridu ku mne domov zoberu aj veci mojho partnera. Poradte este co ine mozem robit? Dakujem

januska12323
27. okt 2023

Poradiť neviem, držím palce aby si to vedela vyriešiť. Ako si sa dostala k takým dlhom? Nedá sa získať lepšie platená práca kým to splatíš?

autor
27. okt 2023

@januska12323 ahoj mam dve prace lwnze v tej druhej ma len zavolaju ked potrebuju. Mozem si zohnat nieco iba na 20 hodin tyzdenne kedze normalnu pracu mam na 40h. Tyzdenne

jarka_black
27. okt 2023

To, čo ste kúpili za 15.000 €, sa nedá predať? Ak auto, stratilo na hodnote, ale pomohlo by to možno

autor
27. okt 2023

@jarka_black nie nekupila som nic to je na dlhe rozoberanie a nechcem to tu riesit. Auto mam ale neni moje

jarka_black
27. okt 2023

Môžete tú brigádu 20-hodinovú nahradiť lepšie platenou brigádou.
Zarobíte cca 750-850 € v čistom, za 60 hodín práce / týždeň, čiže 240 hodín mesačne.
Hodinovka 3,125 až 3,50 € v čistom. Toto sa nedá dlhodobo ťahať. Robila som tak kedysi...
Skúste si nájsť brigádu za 10 €/hod. Ak odrobíte 20 hodín týždenne = 200 €.

A čo Váš PARTNER? Ako sa podieľa na výdavkoch?

pribinak
27. okt 2023

Pozri si na nete dlhová poradňa, mizno je aj vo vašom meste

Veci tvoji partnera ktoré sú jeho a nie spoločne brat nemôžu

jarka_black
27. okt 2023

Ozvite sa mi súkromne, dám Vám tip na brigády nad 8 €/h

alenah31
27. okt 2023

základnou podmienkou pre osobný bankrot je, že dlžník musí byť platobne neschopný, musí mať minimálne jednu exekúciu trvajúcu dlhšie ako jeden rok, ďalšími sú , že musí mať poctivý zámer a musí mať centrum hlavných záujmov v Slovenskej republike. Momentálne teda osobný bankrot v tvojom prípade nie je možný.

bluka2
27. okt 2023

Teorericka možnosť by bola ist do zahraničia zamakať…aspoň sezónne

juliet86
27. okt 2023

z ktorej casti slovenska si ?

alickapusinka
27. okt 2023

Bankrot nemôžeš vyhlásiť pokiaľ nemáš exekúciu. Ja len sa chcem opýtať ak to nie je tajne že načo si tých 15 tisíc potrebovala vzala si si pôžičku bolo to na niečo veľmi súrne.

autor
27. okt 2023

@juliet86 pisem ss

@jarka_black pisem ss

syslik81
27. okt 2023

hlavne sa nedaj nalakt na mlm pracu-predaj trapnych produktov cez neta podobne s kt ti teraz ako tak pozeram pride ponuk az az ... normalne si najdi lepsie platenu brigadu kt budes mat stale a nielen par dni .. a priatel ked pomoze to zvladnete lahsie

nikolca
27. okt 2023

Na vyhlasenie osobneho bankrotu treba mať exekuciu

martinp288
28. okt 2023

Navýšiť príjem. Hlavne komunikuj aj s bankou kým nieje neskoro.

autor
28. okt 2023

Nrmam ako navisit. V zmluve mam ze sefka ma pravo mi zatrhnut dalsiu pracu a vzdy ked som za nou prisla vzdy mi ju zatrhla okrem tej co mam ako druhu. Inu mi nedovoli

jarka_black
28. okt 2023

Tu druhú zmeniť za lepšie platenú. Nie 3 ale aspoň 8 eur/h v čistom.