Osobný bankrot a život v Čechách

dominika443
15. jan 2024

Prajem krásny deň mám trvalé bydlisko na Slovensku a chcela by som si riešiť osobný bankrot pretože mám 6 exekucii vo výške okolo 8000€ takže osobný bankrot by bol premna najlepšie riešenie.
Chcela by som sa informovať ako dlho to celé trvá tento proces a či môžem ísť žiť aj mimo Slovenskej republiky a platiť to odtiaľ ? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

valeria_h
15. jan 2024

@dominika443 Na jednu otázku odpovedať viem a to, že môžeš kľudne bývať a pracovať mimo SR. Ak ti schvália osobný bankrot, pridelia ti tzv insolvenčného správcu a s ním budeš všetko riešiť.

dominika443
autor
15. jan 2024

@valeria_h super ďakujem pretože som prišla na Slovensko len aby som si to tu vybavila ale pracovať a žiť budem v Čechách tak som nevedela či môžem odísť alebo nie lebo píšu že centrum hlavných záujmov musím mať na Slovensku.

alenah31
15. jan 2024

@valeria_h pozor nie je to pravda . tu sú základné informácie o OB https://www.centrumpravnejpomoci.sk/casto-klade... @dominika443 dobre podotkla. Centrum hlavných záujmov označuje miesto, kde dlžník žije. Nemusí to byť trvalý pobyt. Pokiaľ dlžník dlhodobo žije v zahraničí, tak nemôže byť oddlžený v Slovenskej republike.

dominika443
autor
15. jan 2024

@alenah31 žijem na Slovensku len priateľa mám z čiech tak som myslela či stačí si to tu len vybaviť a ísť tam ? Či proste až kým mi to neskončí tak tých pár rokov budem musieť zostať na Slovensku ?

hiro
15. jan 2024

Akoze OB pre 8 tisic? To mas splatene z par vyplat a hotovo, hlavne ak mas priatela a kde byvat.

dominika443
autor
15. jan 2024

@hiro je tam toho nakoniec viac okolo 12 000 € tam bude prerátala som sa .

valeria_h
15. jan 2024

@alenah31 Môže odísť do zahraničia za prácou. Aspoň bratranec to tak mal.

alenah31
15. jan 2024

@valeria_h este raz...ona dlhodobo zije (viac ako rok) v CZ a bude zit znovu. Na SVK chce prist len kvoli OB a vratit sa tam spat.

dominika443
autor
15. jan 2024

@alenah31 nie nie žijem na Slovensku mám tu aj trvalý pobyt a chcela by som ísť žiť do čiech za priateľom ,takže moja otázka je či môžem alebo celý ten program kým to neskončí tu musím byť .

valeria_h
15. jan 2024

@alenah31 Nežije, ona tam ešte len chce odísť.

dominika443
autor
15. jan 2024

@alenah31 len som bola dlhšie teraz v Čechách tak 2,3 mesiace a prišla som si to sen vybaviť a chcela by som sa tam presťahovať úplne

dominika443
autor
15. jan 2024

@dominika443 len tam chodím tak ako to vyjde a vždy idem na Slovensko naspäť no chcela by som tam odísť úplne ,pracovať ,žiť

alenah31
15. jan 2024

@dominika443 doreraz si zila tu? Trv. pobyt nie je podstatny kde ho mas. Ak zijes na SVK, po OB mozes do CZ. Proces bude prebiehat tu - pockaj kym budes oddlzena, potom chod.

dominika443
autor
15. jan 2024

@alenah31 áno tak to mám v pláne a prosím neviete približne ako dlho to trvá ?

bosorkabb
15. jan 2024

Centrum záujmov musíš mať na Slovensku.
Pre 12 000 sa osobný bankrot neoplatí. A trvá to do roka. Brat si tým prešiel. Len nezabúdaj že úver už nedostaneš ani nič na splátky a podobne.

lucylaw
15. jan 2024

@dominika443 Nechcem sa ti do toho starať,ale pri 12 000 eur by som ja osobne určite nešla do bankrotu,ale dohodla sa s exekútormi na nejakom splátkovom kalendári,nie je to podľa mňa taká prevratná suma,aby si kvôli tomu riešila osobný bankrot..

dominika443
autor
15. jan 2024

@lucylaw aj nad tým som rozmýšľala skúsila som napísať exekútorovi email tak snáď to pôjde aj takto ,hľadám každé jedno riešenie ktoré je možné 🙂

hiro
15. jan 2024

Ked ta priatel prichyli a prestravuje tak staci ked sa zamestnas v Lidl a za 12 mesiacov to mas splatene.

valeria_h
15. jan 2024

@hiro A z čoho bude žiť? 🤦‍♀️

alenah31
15. jan 2024

@dominika443 ako kde...zalezi na vytazenosti CPP a sudov, ako dlho sa bude overovat tvoj majetok uvedeny v prilohach a ostatne skutocnosti....zazila som od 3 mesiacov do 1,5 roka max.

dominika443
autor
15. jan 2024

@alenah31 tak dlho som si nepredstavovala že na Slovensku zostanem