Ak niekto vyhlási osobný bankrot, je aj naďalej povinný platiť výživné?
a aj dlzne vyzivne samozrejme na to sa bankrot nevztahuje
Takých vychovaných by bolo…..dlh na výživnom sa do bankrotu nezarátava
Ja nechápem jednu vec. To majú rodičia taký veľký problém platiť výživné ? Veď tie deti sa samé na svet nepýtali. A často krát je to výživné také nízke , že nestačí pokryť ani len krúžky, nie to ešte stravu, bývanie, oblečenie atd. Bolo by mi blbe riešiť nejaký osobný bankrot aby som dieťa ukrátila ešte o to málo…
Tak zamyslíme sa, potrebuje to dieťa jesť keď si rodič naberie úvery, minie to a nesplaca? Potrebuje dieťa topánky, oblečenie, lieky keď rodič nemá finančnú gramotnosť? 🤔 ak to dieťa žije zadarmo, zo vzduchu a tak, tak nie, rodič výživné platiť nemusí. Ak to dieťa predsa niečo potrebuje, rodič si ho urobil a je jeho povinnosť sa o dieťa postarať. Keď nechcel/a živiť dieťa, nemal/a si ho urobiť.
@lenuska9999 Skusme sa nato pozriet :
- predpokladam ze vy viete ako vznikaju deti ( chvilkova radost)
- vyzivne sa plati dlho
- ak mate veeela deti tak aj to min vyzivne sa vam nahromadi a je to uz dost na vas prijem.( Kedze asi nieste Boris)
- takze vo vysledku ked to zoberiem je to zla investicia pre ludi co deti nechceli a nechcu. Zial ich IQ a vzdelanie im ale nedovolia si uvedomit ze to dieta ako tu uz bolo napisane potrebuje: jest,byvat,chodit do skoly a kopec ineho.
Ako furt vravim na soferovanie potrebujete vodicak, na strelnu zbran zbrojny preukaz. Preto by mal byt aj na dieta papier ze mozete mat.
áno je.Osobný bankrot nema vplyv na výživovaciu povinnosť voči maloletemu dieťaťu.