Dobrý deň chcem sa spýtať dlžník vyhlásil osobny bankrot v minulosti, zaujímalo by ma že keď dám nanho teraz exekúciu tak ako to funguje, moze zasa ísť do bankrotu ? Alebo ako ?
@pribinak tu nejde o výživné🙂 tu priateľ požičal jednému peniaze a ten chlap vyhlásil bankrot aj bol v base a keď vyšiel tak sa ozval priateľovi ze chce začať splácať ale ostalo to pri slaboch zasa ho ťahá za nos. Tak ma zaujímalo že či náhodou nemôže vyhlásiť zas bankrot. Ďakujem za odpoveď 🙂
@draik neboli sme o ničom upovedomeni.
Mame iba papier ze sme mu Peniaze požičali, overené notárom. Nič iné nemáme, nedávali sme ho ani na exekúciu lebo nám moc ludi volalo že ma dlh aj u nich, keď sme boli aj ohľadom tohoto človeka na policii tak nám povedali že nemusíme to dávať ani exekučne, lebo že na nás rad ani nevyjde koľko on ma dlhov.
Bol aj vo väzbe a zmierili sme sa s tým že už nikdy tie peniaze neuvidíme, tak už sme to zahodili za hlavu ale on sa ozval od seba sám, písal priateľovi ci sa môžu dohodnúť na splátkach, že začal pracovať a ze chce nám Peniaze vrátiť. Lenže vidíme že nás opäť ťahá za nos.
Vraj mal bankrot a teda už nedlží nikomu nič iba priateľovi a ešte jednému známemu, že tak chce to splatiť.
@noami12
Ak ide o vyššiu sumu, odporúčam konzultáciu u právnika. V prvom rade si však zistite, či skutočne je po osobnom bankrote (obchodný vestník). V rámci neho musí uviesť zvlášť všetkých veriteľov z radov občanov s pohľadávkou nad 500e, inak by sa takýto veriteľ mohol úspešne domáhať zrušenia bankrotu pre nepoctivy zámer. To by znamenalo možnosť vymáhať pohľadávku.
Tiež je dôležité, či Vaša pohľadávka nie je premlčaná.
@noami12 po 10tich rokoch môže ísť opäť do bankrotu, ale výživné pod toto nespadá
Tam môže ísť exekúcia kedykoľvek