Osobný bankrot

majo221
9. okt 2023

Dobrý deň chcem sa informovať keď mi súd určí správcu akým spôsobom zisťuje majetok? Príde domov alebo ma vyzve na stretnutie? Pýtam sa preto lebo bývam s rodičmi a bol by som nerád keby prišiel. Dakujem za odpoveď

akiana
9. okt 2023

@majo221 Mas dlhy na osobny bankrot, ale rodicia o tom nevedia?

kornelies
9. okt 2023

@akiana Myslim, ze je to jeho sukromna vec. Podla mna by to mali vediet, ale jeho zivot, jeho rozhodnutie.

alickapusinka
9. okt 2023

no prídu tam kde máš adresu trvalého pobytu

melanta
10. okt 2023

@kornelies ak žiada o osobný bankrot, musí mať exekúciu minimálne rok. Ak býva u rodičov, exekútor môže prísť k rodičom spísať majetok a rodičia by v takom prípade museli na súde dokazovať, že je to ich majetok a nie synov. Takže rozhodne to v takomto prípade nie je jeho súkromná vec, ak tomuto riziku vystavuje rodičov.

kornelies
10. okt 2023

@melanta Staci, ak si trvaly pobyt prihlasi na mestsky urad, tak ako to ma vela ludi a nie su bezdomovci.

melanta
10. okt 2023

@kornelies nestačí. Exekútora nezaujíma iba TP. Príde aj tam, kde dotyčný reálne býva. Čiže ak by aj mal TP na meste, ale reálne býva u rodičov, exekútor môže prísť k rodičom. Ak by býval u kamaráta, exekútor môže prísť ku kamarátovi. Takže nie, nie je to jeho súkromná vec, ak má exekúcie a býva u niekoho.

kornelies
10. okt 2023

@melanta Prepac, ze sa pytam. Ako moze exekutor vediet, kde clovek byva. To, ze u niekoho prespi den, dva neznamena, ze u neho byva. Susedia povedia, ci teta z horneho konca?

saraxyz
10. okt 2023

@majo221 majetok si uviedol v Zozname majetku. Správca Ťa vyzve na stretnutie .