Dobry den prajem, mozem sa po osobnom bankrote vydat? Mate s tym niekto skusenost? Neovplyvni to nejak ?
@zoro9836 😲😀
@endy227 môžem sa opýtať ci pri osobnom bankrote keď sú manželia musia spraviť obaja keď sa jeden o to rozhodne ? Asi hej aby nespadali dlhý na toho druhého ci... môžem sa opýtať aj ci ste mali dlhý len odvody alebo robia bankrot až keď sú exekútori a podobne? Ďakujem
A mozem sa spytat, ked niekto "vyhlasi osobny bankrot" a dlhy su mu odpustene...kde je ferovost voci nam co si dlhy platime ? A co dostanu veritelia,ked im dlznik uz nemusi nic zaplatit ?
@babydesire to sa pytaj tych, ktori moznost osobneho bankrotu umoznili a nie tych, ktori sa rozhodli tuto moznost vyuzit.
@mandzula presne
@mandzula
@superholka77 to bola debatna otazka - v podstate nieco ako "tema na uvahu" ... neznasam nieco ako Osobny bankrot ,, to je ako Prepacena vrazda, Odpustena kradez, ...nieco ako "nevadi ze ma osoba X zruinovala , a ja poctivy obcan musim zacinat odznovu aby som uzivil seba a rodinu, splatil hypo a uvery atd., nemusi mi nic zaplatit dajme mu volnost aby mohol zit s cistym stitom". Nespravodlive ! Kazdy robi chyby a zs chybh sa plati. Mozme povedat 5rocnemu dietatu ze nic sa nestalo ked nedopatrenim rozbil pohar, ale dospelemu co rozflakal peniaze inych a teraz place aku sprostost urobil, povirme, ale to niiic, to nic nieje, naaa utri si slzicky a uz nato zabudni. ?! Kde sme ?!
@superholka77 áno, OB musia podstúpiť obaja manželia.
@babydesire ľudia, ktorí podstúpia OB majú určite podmienky, ktoré musia splniť, resp určite obmedzenia by som to nazvala. 10 rokov im nikto nepožičia, 6 rokov nemôžu nadobudnúť žiaden majetok lebo im ho vezmu,...je toho viac, takže radšej platiť ako vyhlásiť OB
@babydesire mozes sa na to pozriet aj tak, ze kazdy robi chyby, mozno aj take, do ktorych bol niekym inym dotlaceny. A tiez sa da na to pozriet tak, ze ak je clovek zadlzeny, na prijem mu siaha exekutor, teda sa mu neoplati pracovat a pracovat = odvadzat dane. Tym padom nemusi robit nacierno a odvadza dane ako my vsetci. Dalej sa treba pozriet na to, ze pod vplyvom zlej situacie ludia v zufalstve pachaju priestupky, trestne ciny, ak uz nemaju ine vychodisko. Plus je to casto nielen o tom jednom cloveku, ale o celych rodinach, detoch, ktore vdaka oddlzeniu rodica maju sancu na bezny zivot. Stat si to nevymyslel len tak z rozmaru.
@endy227 môžte sa v pohode vydať...akurát ak s manželom budete chcieť pôžičku, tak Vám nikto nepožičia najbližších 10 rokov...
@zoro9836 podmienky sa stále menia...najnovšie boli take, že ak chce človek podstúpiť OB, musí mat exekúciu starsiu ako 1 rok, predtým stačilo spraviť exekúciu a OB bol hotový 🙂 pracovala som v oddlzovacej spoločnosti a viem ako to chodí 🙂
@miiceencoovaa ale vsak ja viem, ze ani ten os.ban. nieje sranda,ze to ma obmedzenia atd. Ale aj tak. Je to nefer! Sprostost .
@mandzula jasne mas pravdu, ale to je ten zacarovany kruch o ktorom hovorim..ze VZDY sa da vsetko ospravedlnit, povedat preco sa zvoli mensie zlo...to je vidiet v roznych aspektoch nielen ludskeho zivota,,napr. Radsej dajme neprisposobivym obcanom novu bytovku kedze stara kvoli rozkradnutiu stavebnych sucasti budovy , ich obyvatelmi, nema pozadovanu statiku...z nasich dani (prisposobivy), oni nato nemaju, stale lepsie nez ich nechat na ulici, vystavit ostatnych obcanov kradeziam,nasilnostiam a chorobam (myslene sarkasticky). Ale taka je realita, zacarovany kruh kde sa voli mensie zlo na ukor nevinnych.
@zoro9836 no teda, toto keby teraz niekto vysvetlil !!!
@zoro9836 ty kokos...no tak to je ale svinstvo, a my dreme aby dme zarobili, muzovi som vyhovorila aj job kde msl mat minimum na paske zvysok nz fuku,,ze budr mat prd z pnky ci dochodku napriklad, clovek sa snazi a iny si takto kradnu lebo vedia ako nato 😲😳😲😳
@zoro9836 ok, ale aj pozicky su produkt rovnako ako napr rohlik, zato ze si ju kupim zaplatim urcenu cenu a ked nieco zaplatim, nieje to kradez.
@zoro9836 tak keby toto spraví, tak ten majetok mu vezmu 😄 všetko, čo vlastnil 3 roky pred OB, tak to všetko mu zoberie správca na konci toho celého 😅
@babydesire 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@miiceencoovaa vieš mi poradiť? Ak je manzel živnostník môžu mu siahnuť na plat ?
@endy227 môžeš.