Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Osobný bankrot sa riesi cez centrum právnej pomoci
Z pravneho centra nam pisali ze pre nas je vhodnejsi konkurz, nie splatkovy kalendar, ale vobec to nevysvetlili, akym sposobom sa to potom riesi. Preto sa pytam ci nema niekto taku skusenost.
@paulina111 tak skuste tam ist osobne a informujte sa o vsetkom.
skus nejakeho pravnika, sice mu zaplatis, ale vsetko ti pripravi a vysvetli.. do 500€ je normalna suma za jeho sluzby
ok, dakujem vsetkym za odpovede
Ked pojdes do konkurzu a nemas ziadny majetok,tak ti nemaju,co vziat,takze by ti mali kazdy mesiac strhavat urcitu sumu z tvojho prijmu asi po dobu troch rokov,aby si aspon ciastocne splatila dlhy veritelom,niekde som citala,ze dlhov sa mozes zbavit aj za 2 tyzdne,ale tomu moc neverim,ak nie si socialny pripad,tak si priprav 500 eur,ktore zaplatis v centre
@ivik31 dakujem
@paulina111 NIE JE ZACO,DRZIM PALCE
zatial to bola len teoria v zakone ale prax uz vyzera inak.... https://trbusek.blog.sme.sk/c/449988/osobny-ban...
Akurát som sa nahlásil na centrum právnej pomoci a termín mi dali koncom mája, potom ti napíšem , čo a ako 🙂
@vil311 ja som tam poslala papiere postou a do 30 dni sa mi maju ozvat, tak uvidim
@paulina111 je to uplne jednoduche. treba navstivit centrum pravnej pomoci, vypisat dve ziadosti, dolozit potvrdenie nie starsie ako 30 dni, ze je voci tebe vedena exekucia. ak nemas ziadny majetok, tak sa da navrh na konkurz a do papierov napises vsetkych svojich veritelov. este s centrom spises papiere o majetku a to, ze za teba zaplatia 500evri, ktore budes po 14 evri mesacne im splacat. najlepsie je, ked uz prides so vsetkymi vypisanymi papiermi a hned to tam aj nechas. daju sa stiahnut z ich stranky.
@maxidiki toto vsetko uz som spravila, teraz cakam na rozhodnutie
A uz niekomu aj vyhoveli?ak ano napiste prosim,vdaka
na vyhovenie je este asi priskoro, kedze cely tento kolos sa rozhybal len zaciatkom marca. prve uspesne rozhodnutia treba cakat asi od polovice maja, lebo pokial viem, tak cpv si objednavalo zaujemcov od zaciatku marca a podavali dost nepresne informacie. takze bolo treba cakat min. 2 tyzdne na dalsie sedenie, lebo nemaju cas vypisovat papiere s ludmi. na kazdeho maju cca 15 min.
@paulina111 keď pôjdeš do konkurzu nebudeš mať žiadne splátky tak je to po novom. Preto je lepší bankrot ako splátkový.
@paulina111 dobry den chcela by som sa opytat ako ste na tom s bankrotom .... kludne aj spravu ak nechcete tu co vsetko od vas chceli dakujem
Kedže nemam aktualny 30 dňovy exekučny titul , vypis z ex. registra neakceptuju , musela som zajst na podateľňu na okresny sud .Tam mi ochotne vydali aktualny vypis vedenych EX voči mne.Všetko podpisane a zaslane na sud , čakaaaam na rozhodnutie.😒
Podotykam , na všetko ma CPM 30 dni , samozrejme to nechavaju na ten posledny den.😠😠
nifido uz mate schvalene?dali vam splatky,ci ako to riesili?vdaka za pdpoved
taktiež som musela ísť na súd a pýtať si potvrdenie, toto je vraj novinka taktiež na tom výpise z CRE je aj malým napísané, že je to už len informatívne a neslúži ako doklad ,že je voči Vám vedená exekúcia. Keď som prišla na súd, pozerala na mňa ako na debila, že čo vlastne chcem po nej :D nevadí, však niekto musí byť prvý.
V piatok mi prišlo z CPP konečne vyjadrenie, že ma budú zastupovať 🙂 takže rada budem sledovať aj Vaše reakcie a postrehy.
Aby vam dali tych 500 eur na splatky,ste museli bt socialny pripad?
tak ti dajú splátkový kalendár,
chod do centra právnej pomoci,