Dobry den,
chcem sa spytat ci nemate niekto skusenost s osobnym bankrotom.
dakujem :o)
hlavne na to treba advokata, podanie-navrh musi byt perfektne spisane a ceny za taketo sluzby sa pohybuju v rozpati 500-1000 eur.
cize ak nemas majetok, musis mat cash ako kočka vyssie uviedla, plus domena spravcovi plus pravnici, no tak 3500 eur zhruba.
bankrot ma dve casti, prvu - konkurz a ta moze trvat aj pol roka, rok. cize cely bankrot netrva tri roky jak sa vdade pise, ale kludne aj 4 roky. pocas bankrotu bez vedomia spravcu nemozes podpisat ani novu pracovnu zmluvu a podobne. v prvej casti bankrotu ti z platu spravca bude strhavat tiez nieco. a v druhej casti uz bude splatka nariadena sudom. dobre na tom je, ze v momente, ked ti sud odklepne prvu cast, zastavuju sa vsetky exekucie. a ked vsetko dodrzis aj v druhom kole, tak na konci ked ta sud oddlzi, tak pohladavky su nevymozitelne uz. proste zacinas od nuly.
ale neni to len tak ze hop a ideme na bankrot. pretoze budes zit doslova z ruky do ust.
chysta sa novelizacia, ale podla mna to bude horsie ak to odklepnu. sice odmenu spravcovi chcu znizit na 500 eur, chcu zrusit povinnost mat majetok v tej vyske 1700 e co je. ale zaroven chcu dat veritelom moznost napadnut bankrot do troch rokov. a ja si myslim, ze kazdy jeden veritel to bude napadat. sak by boli hlupi, keby sa nebranili.
takze mas dve moznosti, urobit to este teraz a drahsie alebo pockat a urobit to lacnejsie, ale s obavou, ktory veritel to bude napadat.
je to zlozity proces. na to treba byt aj trochu pripraveny.. lebo su to krute 4 roky.
Vláda SR schválila nový zákon, mal by platiť od 1.7.2017, takže odporúčam počkať ako to bude schválené.
http://www.hlavnespravy.sk/osobny-bankrot-ma-by...
od noveho roka sa to cele bude menit, aby osobny bankrot bol jednoduchsi a lacnejsi
@inguna
@pribinak
jednoduchsi, pristupnejsi, ale veritelia sa budu moct branit. a budu to vyuzivat a tym padom brankrot zacne akosi stracat zmysel. pretoze je jasne, ze vacsina veritelov sa ozve a poda namietku voci bankrotu. nasledne to bude sud skumat... no viac skomplikovat to uz nemohli, ze ano. ved institucia osobneho brankrotu sluzi prave na to, aby sa clovek za istych podmienokk oddlzil a zacal znovui a nie ze sa ide oddlzit a este budu po nom veritelia moct ist. sak bankrot presne na to sluzi, ze je clovek pocas celeho procesu ako keby pod ochranou. no cele zle.
Baby zjednodusene sa opytam. Oplati sa ist do bankrotu ak su viacere dlzoby s vysokym urocenim vobec nesplacane aktualne vo vyske 15000€ ale uroky stale rastu? Schopnost toto usplacat je velmi mizerna?
musis byt 30 dni po splatnosti, v omeskani, viac ako dve veci a ak tvoj majetok je nizsi ako vyska dlhu. pracujes alebo si szco a splnis vsetky podmienky pre bankrot.
@mawka splna vsetko majetok v povinnej vyske ako bolo vyssie spomenute 2 deti rozvedena. Viem ze tazke obdobie by nastupilo ale takto hrozi ze to bude len narastat a cesta z toho von nieje. Tak ci by bol bankrot riesenim.
@beatkazvenuse tak do toho chod. lepsie ako sa zamotat a bude to horsie.
@mawka aj ja si myslim. Jedna sa o blizku rodinu nechcem jej zle poradit ale zle uz to je teraz. Mame dobru pravnicku ta pomoze spisat len skusenosti s tym nemam ziadne tak aby ma potom nepreklinali ze som ich do blbosti natiahla v snahe pomoct 🤕
@beatkazvenuse no ked aj neodklepne sud prvu fazu, ten poplatok sa im vrati tych 663 eur. a vysku majetku tych 1700 eur cash alebo na spenazenie majetok sa dava az po odklepnuti prvej fazy sudom. za pokus to stoji. a je fajn, ze maju pravnicku, lebo fakt je to palka. viem, o com hovorim 😝 😀
a celé 4 roky nemáš nárok na zdravotné poistenie
@bohuslava8 preco by nemala?? ved bude zamestnana a zamestnavatel bude odvadzat? to co je za blbost???
@ramzes1980 no v tomto pripade je 15000€ zaklad je tam obrovske urocenie. Pracu si tazko najde lepsiu ma zakladne vzdelanie a dve deti z toho jedno ma rok. Tak neviem smazime sa jej pomoct najst cestu z toho von a pozicat jej peniaze nema kto ani zaplatit to za nu. Preto ma napadol tento sposob ci by to nebolo riesenim z bludneho kruhu
15000€ splatiť za 4roky? No ja osobne ťažko...
@beatkazvenuse urcite ano, tam je limit dlhov od 10.000 tusim. a ked tam je vysoke urocenie, tak sa z toho nevymota. ale este je jedna moznost, nedavno bola tema, ze normalne poslat na sud ziadost, aby preratali uroky a ci je vsetko koser, ci to neni v rozpore s dobrymi mravmi. v tomto pripade sud stoji na strane spotrebitela. bud spolocnost uroky vracia potom alebo jej to upravia na normalnu splatku, atd.
@anatalia77 presne. matka s dvomi detmi, samozivitellka s priemernym platom nesplati taku s umu za 4 roky. hlavne ak sa tam nabaluju uroky a uz je nieco zameskane.
Dobrý deň, ak potrebujete pomoc s osobným bankrotom....pokojne sa mi ozvite do správy... rada Vám pomôžem 🙂 nie sme ani zdierači, ani podvodníci...radi poskytneme rady a pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú, pričom máme veľké skúsenosti a prax, pokiaľ ide o osobný bankrot fyzickej osoby 🙂
Ivana
@ivana_tvojpravnik dakujem za ponuku. Jedna sa o jednu mladu rodinku s detmi co je mne ptiamo s rodiny a topia sa v tom po usi tak hladam cestu ako im pomoct no popravde sa brania vsetkemu tvaria sa ze samo sa to vyriesi 🤕
Dobre aká je úspešnosť bankrotu, alebo ci to vyjde?
Konečne celá vyplata. 😆
Dobry den chcem sa opytat kedy platit tie 14 euro ak ma clovek uz vyhlaseny konkurz?
Ahojte,nevie mi niekto poradiť,lebo neviem na čom som, mám v rukách uznesenie o návrhu na vyhlásenie konkurzu,v semtembri súd rozhodol,že ma oddlžuje a v decembri som našla v OV oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurz
Pekný den prajem vedel by mi niekto poradiť či ma niekto skúsenosť z bonato ?
@amarilka26
osobný bankrot ale nie je pre každého, je kopec podmienok a je to proces trvajúci tri roky od rozhodnutia k udeleniu osobného bankrotu. A zároveň to neznamená, že ak vyhlásite osobný bankrot odrazu nikomu nič nedlžíte.
V podstate musíš vyhlásiť konkurz na svoju osobu:
Na úvod musíte mať pripravených 663,88 EUR, ktoré musíte zaplatiť na účet súdu ešte pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu. Táto suma nie je súdnym poplatkom, ale je preddavkom na odmenu pre správcu, ktorý bude mať Váš konkurz na starosti. Bez tohto "preddavku" konkurz vyhlásený nebude.
Ďalej musíte byť vyhlásená za "platobne neschopnnú". Platobne neschopný je ten, kto má viac ako dva dlhy a dlží viac ako dvom veriteľom, pričom tieto dlhy sú viac ako 30 dní po splatnosti.
A poslednou základnou podmienkou je existencia Vášho majetku v hodnote NAJMENEJ 1.659,70 EUR. Nemusí to byť v peniazoch, ale túto hodnotu môžete mať v obyčajných hnuteľných veciach (smartphone, notebook, drahší nábytok a pod.), ktoré by sa potom v rámci konkurzu speňažili.
Prvá časť osobného bankrotu – konkurz začína jeho vyhlásením zo strany súdu. Počas konkurzu prevezme správu nad Vašim majetkom správca. Toho určí súd. Vaši veritelia si u správcu prihlásia svoje pohľadávky (inak by nemohli byť v rámci konkurzu uhradené). Následne správca zistí hodnotu Vášho majetku a hodnotu všetkých veriteľmi prihlásených pohľadávok. Váš majetok bude speňažený a zo získaných peňazí sa čiastočne veriteľom vyplatia ich pohľadávky (Vaše dlhy).
Druhou časťou osobného bankrotu je oddlženie. Táto časť trvá až tri roky, ktoré sú akýmsi skúšobným obdobím, počas ktorého musíte preukázať, že už svoje dlhy viete zodpovedne uhrádzať. V priebehu týchto rokov sa musíte snažiť získať zamestnanie alebo začať podnikať a zarábať. Z celého zárobku, ktorý v skúšobnom období získate, súd určí, aké percento ešte odovzdáte veriteľom (môže to byť až 70%).
Oddlženie povoľuje súd, ak zistí, že ste ako dlžník počas konkurzu riadne plnili svoje povinnosti ustanovené zákonom. V povolení oddlženia Vám súd určí aj správcu (bude ním ten, ktorý vykonával aj Váš konkurz). S týmto správcom budete v kontakte počas celého obdobia oddlženia. Budete s ním riešiť najmä vyplácanie časti Vášho zárobku veriteľom počas oddlženia. Správcovi patrí zo zákona za jeho činnosť odmena, ktorú uhrádzate Vy.
Počas celého oddlženia si musíte poctivo plniť svoje povinnosti dané zákonom, inak môže súd aj pred uplynutím troch rokov oddlženie zrušiť, čo by znamenalo, že Vaše dlhy budú môcť veritelia ďalej vymáhať. Tiež je dôležité, aby ste dokázali počas oddlženia zarobiť aspoň toľko, aby ste mohli zaplatiť správcovu odmenu. Ak nebudete mať ani na tú, súd musí Vaše oddlženie zrušiť.