Oslobodenie od platenia pri práceneschopnosti

paloma2811
5. dec 2014

Ahj všetkym prosim poradte mi,sedem rokov mam uver v slovenskej sporitelni k nemu poistku praceneschopnosti,smrti a invalidity.Zatial som toto poistenie nikdy nevyužila,ale teras by som chcela,som tri mesiace PN a ešte budem som po oreracii a chcem využit poistenie ,,oslobodenie od platenia splatok pri praceneschopnosti takto to mam v zmluve,som však rok nezamestnana,mam narok na to poistenie alebo nie,banka aj poistovna si ma prehadzuju ako horuci zemiak poradte mi prosim kto stym ma skusenosti budem vdačna

bonaqa2013
5. dec 2014

HN online.sk Tam nájdeš poradňa. na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov

frapper
5. dec 2014

Pozrite si v zmluve,koľko musí trvať PN,aby bol nárok na plnenie.S ktorou poisťovňou spolupracuje sporiteľňa?

lubomirspetko
5. dec 2014

@frapper Slovenská sporiteľňa má vlastnú poisťovňu, na poistenie PN a nezamestnanosti však využívajú Cardif kvôli tomu že majú malí kmeň klientov

@paloma2811 Obávam sa že v poistnej zmluve bude definované že čerpať poistenie nemôžete ak ste nezamestnaná. Nemáte v balíku aj nezamestnanosť? Odporúčam sa obrátiť priamo na Cardif. Skúsil by som infolinku a spýtať sa priamo na toto.

paloma2811
autor
6. dec 2014

dakujem za odpovedem,hned pondelok zavolam a zistim viac 🙂

lenka141
11. dec 2014

Ak by si chcela mozem ti vysvetlit ohladom poistenia allianz...

amstelko
28. dec 2014

@paloma2811 Ahoj, už si si zistila podrobnosti okolo toho platenia, lebo ja som sa na to bola tento týždeň pýtať v banke, tak ak chceš napíš IP

andrej22
8. sep 2018

Mam komplexný súbor poistenia hypotéky v SLSP od poisťovne CARDIF. Skúsenosti mam také, že sú to podvodníci, naťahujú čas, opakovane vyžadujú doklady od lekárky, nechcú plniť povinnosti z dôvodu že diagnóza spadla pod predmetnú výluku z poistného plnenia. Za ukončenie zmluvy chcú poplatok 149 EUR. Ich konanie považujem za absolútne neseriózne, a účelove!

marco261
19. apr 2023

@andrej22 mám s nimi túto istú skúsenosť,ty podvodníci mesiac vyžadovali lekárske potvrdenia, lekárske správy a nakoniec mi prišlo že to zamietli a pri tom mám poistený úver na PN a som po operácii kolena.