Ošetrenie člena rodiny na 10 dní. A čo ďalej?

mirenkapalkova
13. jún 2016

Prosím o radu,syn si zlomil obe ruky,je odkázaný len na mna,sám sa ani nenaje....detská lekárka mi vypísala OČR ale len na 10 dní,že potom už poistovna neprepláca.....ako mám dalej postupovat,ked syn bude mat sadru minimálne mesiac???

pipilady
13. jún 2016

@mirenkapalkova dá sa tak, že budeš 10 dní očr, potom si vezmeš 1 deň dovolenky, alebo na seba Pčko alebo pôjdeš do roboty a niekto ostane s malým ten 1 deň a potom nastúpiš na ďalších 10 dní očr 🙂

sissik
13. jún 2016

@mirenkapalkova este by mohol ist na OCR asi otec, ale nie som si ista.
pre taketo pripady treba mat dobru urazovu poistku, ktora nahradi vypadnuty prijem. na neplatenej OCR mozes ostat, kolko potrebujes a stat bude tusim za teba platit odvody, to sa zase treba popytat v socialnej poistovni

katarinka26
13. jún 2016

treba si dat po 10 ukoncit OCR, najlepsie v piatok, a pondelok prist k dr. ze ma hnacky .... a ona vypise novu ocr na inu diagnozu
podmienka je prerusit aspon na 1 den, a potom dat inu diagnozu, potom je to OK

katka1981
13. jún 2016

@pipilady, nie je to nahodou len 10 dni do mesiaca? Toto je jaka skoda, ze som to nevedela skor. Baby vy ste tu taka poradna, zxe koniec. Zlate.

sissik
13. jún 2016

@pipilady mne detska povedala, ze na tu istu diagnozu nemoze napisat ani s odstupom casu dalsiu OCR

katka1981
13. jún 2016

@sissik, super zakon, to aby sa dieta na povel uzdravilo, ty kokos.

katarinka26
13. jún 2016

@pipilady len potom uz musi mat inu diagnozu, aspon tak mi to tvrdi nasa sr. ja som to totiz riesila vo februrari, syn bol 6 tyzdnov chory, najprv chripka, potom komplikacie po chribpke... aj v nemocke sme boli a tam som sa dozvedela ze nemas narok na ocr pokial je dieta v nemocnici, lebo ze sa ti o neho stara personal nemocnice :(, pritom ja som tam s nim bola 24 h , boli sme na izolovanej izbe, musel byt sam...

sissik
13. jún 2016

@katka1981 asi tak, ako vsetko v tomto state na podporu rodin 😝 a to pri inych diagnozach su ludia aj rok bez koruny a nikoho v tomto state to nezaujima. a este aj za lieky su schopni pytat, sanitku nedaju,.....mi je zle, ked take nieco vidim

sissik
13. jún 2016

veru ako pise @katarinka26 - ak je dieta v nemocnici, nemas narok na OCR. to sa mi zase stalo, ked som isla na jednodnovu chirurgiu - na den zakroku som si musela brat dovcu a OCR oz po prepusteni z nemocnice

pipilady
13. jún 2016

@sissik tak potom to už záleží na pediatričke, či je ochotná napísať "inú diagnózu". My sme to takto riešili, keď som bola ja mesiac v nemocnici. Manžel bol 10 dní očr so synom, potom deň dovolenka a ďalších 10 dní očr. A obe očrky boli od pediatričky.

katka1981
13. jún 2016

@sissik, ano vsetko sa to vylepsuje, zial. A ako brutal hovadinu vnimam, ked idu invalidny prehodnocovat, ci nechat alebo zobrat cloveku, kt. ma metastazy po celom tele, toto je nieco strasne.

sissik
13. jún 2016

@pipilady moja pediatricka povedala, ze ked im pride kontrola, moze mat z toho zle a nenapise

sissik
13. jún 2016

@katka1981 vsak sa mohol medzitym vyliecit a ak ano, nech ide pekne makat na to, aby oni mali z coho kradnut, nie? 😠

lulu2014
13. jún 2016

ahoj...je tu jedna alternatíva čo už pisali ...OČR platená 10 dní /ale môže trvať aj dlhšie ale bez nároku na peniaze - zamestnávateľ by mal umožniť -ja som tak raz bola 3.týždne --- detská lekárka vypíše / alebo prerušiť aspoň na 1 deň...a potom na inú Dg. na tú istú sa nedá 😒 .... alebo si môžete zobrať PN na seba a tá je platená dlhodobo.../ prvých desať dní zamestnávateľ a potom S.P. / - len tu už hrozia kontroly čo pri OČR nie. 😉
A prajem skoré uzdravenie 🙂

mirenkapalkova
autor
13. jún 2016

Kočky ste zlaté,dakujem ....zrovna teraz mi doniesol zamestnávatel výpoved,kedže som zastupovala pani,čo bola dlhodobo PN,zrovna dnes sa vrátila....takže neviem,či mám íst zajtra na úrad práce,či počkat a íst po tých 10 dnoch.... ☹

lulu2014
13. jún 2016

zdravím....je to veľmi smutné ☹ ale asi to tak malo byť... ale čo takto hodiť si PN v ochrannej lehote prípadne pred ňou podľa toho od kedy je výpoveď ?! alebo odovzdali ste OČR ? ak nie tak PN ... a teda neviem aká zmluva atď. ale počas PN sa nedá vyhodiť...prípadne až po skončení PN a potom ten ÚP. 😉

@mirenkapalkova

mirenkapalkova
autor
13. jún 2016

@lulu2014 výpoved mám k dnesnému dnu a očr som odovzdala k 9.6. pretože vtedy sa sa stal úraz synovi....takže môžem ešte sa hodit na pn po vyčerpaní očr,ktorú mám na 10 dní,už mám aj ukončenie od lekárky k 18.6. ?

lulu2014
13. jún 2016

@mirenkapalkova no ja v tomto nie som "úplne doma" lebo boli zmeny ale dávno bola ochr.doba až 72 dní...viem že to skrátili a čo som našla na nete je teraz 7 dní...takže ono by to vychádzalo ... takže dalo by sa potiahnuť OČR a potom PN / tú píšu že odovzdať priamo v SP kde spada zamestnávateľ/ prípadne ukončiť OČR skôr a nemôžete za to že ste vy ochoreli medzitým... alebo teda následne po tom vychádza to časovo -- a potom ten ÚP alebo po OČR hneď ÚP --- dúfam že píšem dobre 😉

mirenkapalkova
autor
14. jún 2016

Takže ked mám výpoved v pondelok a o týžden v pondelok nastupim na PN ešte to bude spadat do 7 dní ochrannej doby?