Ahojte, vedeli by ste mi prosim niekto poradit?
Podarilo sa mi suchnut auto o zvodidla. Mame havarijnu poistku, volala som do poistovne, ozval sa mi chlap na obhliadku a dohodli sme sa, ze kedze mame kiu a budeme to davam robit priamo tam, tak oni su samoobhliadkovy, cize mi to pozru aj dohodnu opravu..
Bola som na obhliadku a oni, ze poobjednavaju nahradne diely a ozvu sa. Lenze to poskodenie nie je take zavazne, zeby bolo potrebne menit pol auta. Nic nieje preliacene ani zlomene, len oskrety lak..
Neviete mi prosim poradit, co je pre nas vyhodnejsie? Dat vsetko oskrete vymenit alebo ist radsej do ineho servisu? Kolko sa plati spoluucast pri havarijnej v kooperative?
Vdaka
Tak pokiaľ viem, dnes sa lakuje celý diel. Rozobrať, poskladať. Ak nemáš preliačinu, stačí prelakovať. Spoluúčasť platíš podľa zmluvy, keď ste uzatvárali poistku. A záleží aj na poisťovni. Niektoré preháňajú a točia peniaze. Možno aj tvoj prípad.
@mon_day ak to nie je vážne, neriešil by som to cez havarijnu poistku. Jednak servis vždy počíta s novým dielom pretože mu to platí poisťovňa, druhá vec je vaša spoluúčasť ktorá môže byť omnoho vyššia ako cena ktorú by ste zaplatili keby si to spravíte sami a nevravím o tom že o rok bude vaša poistka vyššia lebo ste rizikovejsia pre poisťovňu. Keď tak napíšte .
V pondelok mi volal znalec zo slovexperty, ze mam prist na obhliadku. Ja sa pytam, ze naco ved uz som bola v kii... ze kii skoncila zmluva s poistovnou. Necudujem sa poistovni, ked to takto robili😅 takze sa nam to takto samo vyriesilo..
Teraz sa len rozhodnut ci opravu v autorizovanom servise ci rozpoctom. Ake mate skusenosti, co odporucate?🙏
@mon_day spoluúčasť máš v zmluve. Tu zaplatíš vzdy