Oplatí sa Metlife poistka?

15. júl 2022

Baby oplati sa poistka z metlife? Mam tam pripoistenia napr za cisarsky za kazdy steh porod atd . Platim 40€ mesacne. Uvazovala som aj za pripoistenie nahradu prijmu no to by sa ligicky navysila suma moja otazka znie oplati sa to? Poznam ludi v okoli co to uz aj rusia dakujem za rady

fliacik
15. júl 2022

Otázka je zle položená. Rizikové poistenie má zmysel, ak je dobre nastavené vo vzťahu k príjmu a individuálnej životnej situácii človeka. 40 Eur je pre niekoho veľa, pre niekoho málo, záleží od toho, aké riziká sú v poistení zahrnuté, aká je poistná suma, aký je Tvoj príjem, zdravotný stav, či máš hypotéku, či žiješ sama, s partnerom, s deťmi atď. atď. Odporúčam nájsť si dobrého finančného poradcu, ktorý s Tebou všetky tieto body prejde a nastaví Ti poistenie na mieru.

autor
15. júl 2022

@fliacik ja ho mam a on ma presviedcal te je to dobre zarobim 700€ netto deti nemame zijem s muzom.

lusyc
15. júl 2022

Mne nevyplatili nic. Mala som poistené gynekologické veci. Bola som dlho hospitalizovana, tehotenské komplikacie, cisárske rezy a žiadosť o vyplatenie mi zamietli, že to nie je gynekologické. Pritom v poistnej zmluve nič konkretizovane nebolo.

autor
15. júl 2022

@lusyc ale mas si v zmluve konkretne uvedene, ze sa tam zahrna cisarsky napr??? A napriek tomu nevyplatili??

marlen16
15. júl 2022

Ja mám metlife…teraz som momentálne na rizikovej PN a som po IVF a mám v zmluve pri dočasnej práceneschopnosti že mo vyplatia 12€/deň čo aj robia každý mesiac. Vola som aj 3x hospitalizovaná ale to mi nevyplatili lebo hospitalizáciu zahrnutu nemám …za mna sa to oplatí, vyplatili mi už predtým 2 operácie na ktorých som bola..

onats
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fliacik
15. júl 2022

Autorka, odkiaľ si? Možno Ti môžem odporučiť dobrú poradkyňu, ktorá Ti zmluvu pozrie a prípadne prepracuje, ak treba. Spolupracuje s rôznymi spoločnosťami, tak Ti vie prípadne porovnať poistku s inými možnosťami.

derdia
15. júl 2022

Ahojte, stretol sa niekto s tym ze mal uraz a aj mu vyplatili vsetko. Operaciu, uraz, aj liecbu, a taktiez nasledky napr?

lusyc
15. júl 2022

Mala som v zmluve gynekologické ochorenia, operácie a hospitalizáciu. Nič mi neuznali. Ani, ze som lezala v nemocnici kvoli tehotenskym komplikaciam ani operáciu, co cisársky rez je, tam mi ako odovodnenie napísali, ze to nie je operácia... Hospitalizacia z dôvodu nefyziologickeho tehotenstva tiez nespada pod gynekologické ochorenia...

autor
15. júl 2022

@lusyc aha no super, spekulanti

fliacik
15. júl 2022

Myslím, že jedine Generali kryje aj riziká spojené s tehotenstvom a pôrodom, oni ponúkajú špeciálne poistenie pre ženy. Väčšina poisťovní má tieto riziká vo výlukách, poistenie sa na ne nevzťahuje.

fliacik
15. júl 2022

@derdia Záleží, či sú všetky tieto riziká v poistení zahrnuté, každé sa poisťuje zvlášť.

autor
15. júl 2022

Toto tam je vysvetlite mito

onats
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. júl 2022

@onats teda to co tsm mam zazancene mi akoze zaplatia ? Lebo mne povedali ze mam aj najradu prijmu cisara, porod atd ale nevidim to tam

autor
15. júl 2022

@onats a ake dolezite veci napr?😒

onats
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fliacik
15. júl 2022

Súhlas s @onats 🙂 A tiež si myslím, že v inej poisťovni by sa dala vyskladať aj výhodnejšia ponuka. Aké máš zamestnanie?

onats
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. júl 2022

@fliacik upratujem

simca06022011
16. júl 2022

Sice úplne zhodnotit prinos neviem, odbornik nie som, ale napr u nás doma by tato poistka bola zbytočná. Vzdy je to o tom, potom "ci bude/nebude plnenie", financnej situacii. Pre mna cisto subjektivne: Umrtie =10t by u nas pomohlo nijak. Denne davky liecby nizke, iba uraz, 5eur denne to je na suchy obed +ak ma clovek nizku pn. Treba pozrieť aj presne ake choroby maju v tom platinum, od akeho % riesia trvale nasledky,... . V dnesnej dobe aby clovek bol invalid vyssieho % je tazke. Cize mysliet aj na to. Karcinom in situ je tiez nieco co by som pozrela, je to podla mna ten úplne počiatočný, pytala by som sa na to, ci aj rakovina, napr zistene vyssie stadium atd su zahrnuté niekde.
Tehu nie je choroba, cisarsky a kazdy jeho steh nie je liecba urazu, choroby... Keby to mali vyplacat, bolo by ti veľmi casto, pochopiteľne verim tomu ze to neuznavaju. Treba naozaj vytiahnut tue podmienky, zoznamy k poistke (aktualne k ppdposu zmluvy) a citat, takmer všetko je tam spomenuté.
Citat, citatba premyslat. Realne ak na liecbu rakoviny treba niekedy tisice bude ok mat tam max 3t? Realne ak ostanem doma so zlomenou rukou 6t, staci mi 5eur na den a nebodaj operácia ruky kt. Ma neurobi invalidnou ale na par mesiacov ma vyradi z prace fyzicky, menej budem vládať bude uhradzana napr 200eur (to som strelila z brucha). Realne sa pytaj ked pozeras toto, kolko za co, konkretne - pozri si ci ti stačí/nie, porovnaj s vyskou poistného. Ine veci sa poistuju v 20tke, ine v 40tke ako pisu uz vyssie.

autor
16. júl 2022

@simca06022011 dakujem za obsirnu radu moja kamoska ma v allianz a tvrdi, ze jej tam preolacaju stehy cisarsky atd

simca06022011
16. júl 2022

Noo určite ak to bol život ohrozujuci stav, su tam cakacie doby dodrzane atd... A ma to v zmluve zahnuté. To moze byt. Ale aj tu citas, ze teda nepreplatili. 😉

autor
16. júl 2022

@simca06022011 nie nebol ohrozujuci..tvrdi, ze jednoducho ma pripoistenie ze, zs kazdy steh aj cisarsky ma automaticky preplatene

andrej241
18. júl 2022

Záleží čo od zmluvy očakávate

tomaskrejci
26. sep 2022

Ako Vám vyhovuje nastavenie tejto zmluvy?
Máte tam síce všetko, ale na veľmi nízke sumy. Odporúčil by som zmluvu prestavať, nech má zmysel. Radšej čo to odpoistiť a inde navýšiť sumy.

autor
26. sep 2022

@tomaskrejci ak navysim sumy automatickx aj poistka bude vyssia ?

tomaskrejci
27. sep 2022

Ano, ked sa navysia sumy, poistenie bude drahsie.
Treba si odpovedat na otazku, ci ma pre vas zmysel dostat 5eur na den v pripade maleho urazu alebo par stovak v pripade zlomeniny (pozor, v pripade jednoduchych zlomenin je plnenie par % z poistnej sumy) .

Zas na druhej strane, rizika, ktore naozaj ohrozuju rodinny rozpocet (kriticke choroby, invalidita...) su na nizke sumy, resp to tam vobec nie je.

Takze ak chcete zachovat cenu, tak je mozno zmluvu prestavat - nieco zrusit, nieco pridat....pripadne mi napiste spravu, ak by ste mali dalsie otazky