Oplatí sa investovat do krypta?

bibi3322
16. sep 2024

Ahojte, je tu niekto, kto sa vyzna do krypta? Precitala som si aj nejake clanky na nete ako kryptomagazin.sk, crypto.sk kde su zaujimave clanky, ale zaujima ma realna skusenost, ci to niekto nakupoval a ci ke to bezpecne

martinmmartin
16. sep 2024

Peniaze co ludia zarobia na Kryptomenach nepadaju z neba. Kazdy centik co niekto na kryptomenach zarobi tam niekto priniesol a prisiel o neho - ako na hociakej inej burze .
Co si myslis - aku ulohu v tomto systeme budes hrat ty?
System stoji na naivnych ludoch ktory idu do toho s vidinou zisku a neuvedomuju si ze odkial tie peniaze prichadzaju a myslia si ze to nejako uz len dobre dopadne.
Tie clanky co citas su vabnicka na takych ludi - pridite k nam , nemozete prerobit , prave vy vyhrate nad systemom......

mojemenonikto
16. sep 2024

@bibi3322 Je to približne rovnaké ako investovať do lotérie. Môžeš vyhrať síce menšiu sumu, ale s väčšou pravdepodobnosťou. A s rovnakou pravdepodobnosťou môžeš aj prerobiť. Ak dodržíš pravidlo, že do kryptomien vrazíš taký objem peňazí, ktorý ťa nebude mrzieť, keď on prídeš, tak smelo do toho. A buď pripravená, že o tie prachy kedykoľvek môžeš prísť.

jankafresova
16. sep 2024

investuj iba tolko kolko si ochotný/á úplne stratiť. rovnako ako lotéria alebo ruleta....

možno krypto raz bude skutočná "mena budúcnosti" ale
zatiaľ je to stále len samý scam, podraz, podfuk, a jeho hodnota hocikedy padá dolu.

a navyše, Sam Bankman-Fried vôbec nie je môj typ.

martinbud
17. sep 2024

Aby som odpovedal na tvoju otázku. Neviem či existuje reálne niekto kto sa VYZNÁ, lebo to sa podľa mňa nedá , poznám ľudí čo tam majú peniaze , začali veľmi dávno , myslím 15-20 rokov dozadu. Určite keď teraz predaju , zarobia. To vieš dosiahnuť aj bezpečnejším sposobom. Bezpečné to nie je, skôr nebezpečné , veľmi vysoké riziko , navyše ničím kryté ani kontrolované . Ako píšu vyššie ak máš peniaze na ktorých ti nezáleží , choď do toho . Ak nie na zhodnotenie peňazí sú iné možnosti. Kľudne píš.

vevebono
17. sep 2024

Kamarátovi sa darilo 6 rokov. A prišiel jeden pekný deň, zle investoval a už vstáva ráno o 4tej aby stihol ísť do roboty. Takže asi tak

milanemila
17. sep 2024

My mame peniaze aj v krypto kvoli diverzifikacii, ale neunvestujeme teraz do toho “miliony” 🤷🏼‍♀️ urcite by som tam nenatlacila vsetky prachy kt mam alebo kebyze mam k disp nizsiu sumu a bolo by pre mna likvidacne o nu prist, tak urcite by som zvolila menej rizikovy sposob investovania.
Ja nie som uplny fanusik krypto, ale muz viac menej hej a ani mu nemozem nic povedat, lebo na vyske kupil bitcoiny (to bolo na zacitku, ked to prislo) a vieme aku maju teraz cenu :D takze to je vzdy jeho argument, ked ho uz stopujem, ze staci 🤦🏼‍♀️😂

jaroslav81
17. sep 2024

Už aj odborníci odporúčajú mať cca 5% portfólia v krypte, al kupoval by som len tie najväčšie ako Bitcoin, Ethereum atď, nie nejaké shitcoiny a memecoiny

chobotnica777
17. sep 2024

@martinbud aké sú iné zhodnotenia kde sa oplati investovať?

martinbud
17. sep 2024

@chobotnica777 všetko závisí od preferencií klienta, cieľa, investičného profilu. A podľa toho môžeš investovať do krátkodobých investícií, realít, dlhopisov, akcií, prípadne mix . Je to individuálne. V prípade potreby napíš