Ahojte dievčatá, potrebovala by som poradiť ohľadom schvaľovania plánovanej operácie v zahraničí poisťovňou. Máte niektorá so sebou, prípadne s dieťatkom skúsenosti?Aký je postup, na čo si dať pozor a čo nezabudnúť, aby nám operáciu naozaj schválili? Sme vo VSZP, dieťatko má obrovský névus(znamienko) na hlavičke a potrebovali by sme ho vybrať čím skôr kvôli riziku vzniku melanómu. V zahraničí to robia od 1 roka u nás až od 12, čo je neakceptovateľné, vysoko rizikové je totiž obdobie do 5 rokov:(
@janickacrazy Ďakujem za info 🙂 , to s tou platnosťou súhlasu som napríklad nevedela, budeme musieť vhodne načasovať a tým pádom máme čas, mimi je ešte malé. Viem, že rovnaký zákrok, ako potrebujeme, preplácajú poisťovne deťom, ak névus zasahuje do tváričky. U nás je len vo vláskoch, tak som si nie istá,ako pochodíme. Každopádne von musí ísť, máme všetky pridružené rizikové faktory, tak snáď to schvália. Ak nie, tak založím asi diskusiu :"Ako zohnať sponzora na operáciu dieťaťa" 😉
Prosím napíšte ako ste pochodili v poisťovni,vybavujem pre dietatko operaciu v prahe,nieje to jednoduche problem je ze by sa to dalo operovat asi aj na slov.len to tu este ani nevideli taky pripad len teoreticky by to slo
@rokycakova No stačí, ked zoženieš nejakého doktora, čo ti napíše, že na SK sa také neoperuje a poisťovna by to mala schváliť.
Idem buducinutorok za nasim panom chirurgom co ma drobčeka na starosti aj ho uz operoval,dúfam len ze ma velke srdce a charakter a pomoze nam a dobre mu to vypis
Problem je prave tam ze ono by sa to dalo asi aj u nas operovat,stylom poculi sme o takom nie om vo svete take pripady uz boli tak to zoperujeme
A este argument vraj v zahranicnej literature pisu ze sato neplni tak ryc hlo. 😝 citalimsme a budeme operovat no to nie
skus sa obratit na obc. zdruzenie www.rakovinakoze.org, oni ti poradia
@lubka668 No ja som bola v zahraničí so synom na operácii, lenže nám to schválili v pohode najmä preto, že takú operáciu tu na SK nerobia, takže je to trochu iná situácia. Tiež sme vo VŠZP. Postup bol taký, že som sa najskor dohodla s doktorom v zahraničí, ktorý ho mal operovať, on mi dal odporúčanie, potom som to poslala do poisťovne, doložila k tomu asi všetky lekárske správy a vyšetrenia a už som len čakala na rozhodnutie. Ked to prišlo, bol tam nejaký čas, myslím, že 2 alebo 3 mesiace, dokedy je to platné a v tom čase sme tam museli ísť, aby sme to stihli. Držím palce, aby vám to schválili.