Operácia dieťaťa v zahraničí - schvaľovanie poisťovňou

lubka668
7. júl 2015

Ahojte dievčatá, potrebovala by som poradiť ohľadom schvaľovania plánovanej operácie v zahraničí poisťovňou. Máte niektorá so sebou, prípadne s dieťatkom skúsenosti?Aký je postup, na čo si dať pozor a čo nezabudnúť, aby nám operáciu naozaj schválili? Sme vo VSZP, dieťatko má obrovský névus(znamienko) na hlavičke a potrebovali by sme ho vybrať čím skôr kvôli riziku vzniku melanómu. V zahraničí to robia od 1 roka u nás až od 12, čo je neakceptovateľné, vysoko rizikové je totiž obdobie do 5 rokov:(

janickacrazy
7. júl 2015

@lubka668 No ja som bola v zahraničí so synom na operácii, lenže nám to schválili v pohode najmä preto, že takú operáciu tu na SK nerobia, takže je to trochu iná situácia. Tiež sme vo VŠZP. Postup bol taký, že som sa najskor dohodla s doktorom v zahraničí, ktorý ho mal operovať, on mi dal odporúčanie, potom som to poslala do poisťovne, doložila k tomu asi všetky lekárske správy a vyšetrenia a už som len čakala na rozhodnutie. Ked to prišlo, bol tam nejaký čas, myslím, že 2 alebo 3 mesiace, dokedy je to platné a v tom čase sme tam museli ísť, aby sme to stihli. Držím palce, aby vám to schválili.

lubka668
autor
7. júl 2015

@janickacrazy Ďakujem za info 🙂 , to s tou platnosťou súhlasu som napríklad nevedela, budeme musieť vhodne načasovať a tým pádom máme čas, mimi je ešte malé. Viem, že rovnaký zákrok, ako potrebujeme, preplácajú poisťovne deťom, ak névus zasahuje do tváričky. U nás je len vo vláskoch, tak som si nie istá,ako pochodíme. Každopádne von musí ísť, máme všetky pridružené rizikové faktory, tak snáď to schvália. Ak nie, tak založím asi diskusiu :"Ako zohnať sponzora na operáciu dieťaťa" 😉

rokycakova
18. aug 2016

Prosím napíšte ako ste pochodili v poisťovni,vybavujem pre dietatko operaciu v prahe,nieje to jednoduche problem je ze by sa to dalo operovat asi aj na slov.len to tu este ani nevideli taky pripad len teoreticky by to slo

janickacrazy
18. aug 2016

@rokycakova No stačí, ked zoženieš nejakého doktora, čo ti napíše, že na SK sa také neoperuje a poisťovna by to mala schváliť.

rokycakova
18. aug 2016

Idem buducinutorok za nasim panom chirurgom co ma drobčeka na starosti aj ho uz operoval,dúfam len ze ma velke srdce a charakter a pomoze nam a dobre mu to vypis

rokycakova
18. aug 2016

Problem je prave tam ze ono by sa to dalo asi aj u nas operovat,stylom poculi sme o takom nie om vo svete take pripady uz boli tak to zoperujeme

rokycakova
18. aug 2016

A este argument vraj v zahranicnej literature pisu ze sato neplni tak ryc hlo. 😝 citalimsme a budeme operovat no to nie

modrofuzik11
21. aug 2016

skus sa obratit na obc. zdruzenie www.rakovinakoze.org, oni ti poradia