vybavovali ste si niekto v poslednej dobe na rodica?
Chystam sa vybavit na mamu. viete mi poradit co vsetko tam treba?
A ako dlho to trva kym to schavlia?
Je ZTP a na strobnom dochodku tak bude ju asi úroblem dostat na urad, neviete ci chodia aj domov?
Všetko vybavíš na UP, tam ti dajú žiadosť ktorú vypíše lekár,,,,,nestačí byť ZŤP musí tam byť stupeň odkázania V.-VI, kontroly následne z UP chodia , teda či a v akom rozsahu je poskytovaná starostlivosť.....čiže kontorluje sa či si pri mame, bežne či nie je v byte brajgel.....
Ja len dodam, ze to trva dlho...moja mamina zomrela a az potom mi prislo rozhodnutie...teraz cakam uz od 11.4 na ziadost na syna..
Hlavne musí mať stupeň odkázanosti myslím aspoň 5 zo 6 (nepamätám si už presne či 4 z 5,alebo 5 zo 6),teda potrebuje minimálne 8 hodinovú starostlivosť. Ako ti vyššie píšu, tak ÚPSVAR, čaká sa cca 3 mesiace, počas toho prídu panie aj domov preveriť situáciu a mne napríklad nevyplatili prvé 2 mesiace opatrovateľský, pretože som mala vyšší príjem než dvojnásobok životného minima.
ahoj žiadosť si vyzdvihni na UPSVaR, vezmi OP tvoj aj mamky....
Budeš potrebovať kópie lekárskych správ nie starších ako 6 mesiacov, príjem tvoj aj mamky 2022,2023, kópiu rodných listov zdokladovať všetko potom k žiadosti príloha - lekársku správu vyplní ošetrujúci lekár...a ešte jedna príloha o majetku overená úradom