Opatrovateľský príspevok na mamu

polrt
4. okt 2024

Prosim vas,stalo sa my taka vec ze som doverovala panej na urade.Vybavovala som si opatrovnictvo na maminu,podala ziadost ,vyplnila papiere ,lekarske spravy atd.Zamietli to tak som podavala odvolanie.Ide o to ,ze ja som sa informovala tej panej na urade ze mam na odvolanie 15 dni ci sa do toho pocitaju i vikendy cize nepracovne dni.No a ona my tvrdila ze nie .tak som podavala s tym ze 15 pracovnych dni.a teraz,my prislo z bratislavy ze som sa odvolavala uz po 15 dnovej lehote.Poprosim o radu,pomoc co mam teraz robit .ako dokazem ,ze my pani na urade klamala.ved predsa by som neisla proti sebe ak viem ze 15 dni aj s vikendami,tak logicke ze podam odvolanie skor a necakam na nove lekarske spravy ,ktore podotykam som chcela este dolozit.pomozte ,poradte my 🙏🙏🙏 mam to dalej riesit sudnou cestou ?

martinbud
4. okt 2024

@polrt dobrý deň. Podľa mňa pokiaľ to nie je písomne , v sms alebo maily , nevyriešite nič . mozete to prípadne riešiť cez riaditeľa úradu a dúfať že to ľudsky pochopí a nájde riešenie, uvidíte , ale súd nepomôže.

rozculena
4. okt 2024

podaj novú žiadosť s novými lekárskymi správami...prečo si tie správy nedoložila hneď?
na úradníčky sa nikdy nespoliehaj.Podmienky a všetky informácie sú niekde napísané,treba sa držať písaného...čo bolo povedané medzi 4 očami nemá žiadnu váhu.

nelca84
4. okt 2024

@polrt tak s tymto tazko pochodis. Ved v pouceni o moznosti podat odvolanie sa pise 15 dni = kalendarne dni. Neviem ako ti vobec mohlo napadnut, ze by mohlo ist o pracovne dni. S pani ste sa asi nepochopili, kazdy vie, ze sa jedna o kalendarne dni.

rachel36a
4. okt 2024

@polrt nič nevyriešis, každý človek vie ze sa rátajú kalendárne dní a nie pracovné dni...takze nemáš co dokázať..
Teraz si môžeš jedine podať novú žiadosť, ale ak to schvália tak aj výplata davky bude až od dátumu podania novej ziadosti