ahojte, poberám rodičovský príspevok a opatrujem 95 ročnú babku. Manžel si na mňa odpočíta to opatrovné, všetko ok, ALE aj ja si mám osobitne spraviť daňové priznanie? výška opatrovného je 1560€.
ďakujem.
ale v jeho daňovom priznaní sa to započítava do príjmu... či?
@lulufa no čerpala som odtiaľ info https://podpora.financnasprava.sk/181619-Podmie...
daňové priznanie si podávať nemusíš, rodičovský sa do príjmu nezapočítava. Pri uplatňovaní odpočitateľnej položky u manžela na Teba je Tvoj príjem opatrovné t.j. 1560 e. O túto čiastku bude mať nezdaniteľnú položku na Teba menšiu
@1andrea111 Tiež by som to tak urobila.
Dobrý deň.poberam na syn opatrovateľský príspevok a nepracujem aké manžel pracuje a každý rok musím doniesť na úrad jeho daňové priznanie zatiaľ he všetko ôk ale chcem sa opýtať čítala s že ak manžel presiahne nejakú sumu tak mi môžu opatrovateľský príspevok zobrať,prosím vás neviete o akú sumu sa jedna?nikde som to nenasla a manželovi sa zvýšila o pár eur mzda.dakujem
Nie, pokiaľ viem, príspevok je oslobodený od dane. Inak ja mám inú otázku, ovplyvní nejako príspevok na opatrovanie výšku dane, ktorú vrátia manželovi?