Žienky , som z toho daňového bonusu mimo. Viete mi niektorá poradiť, online formulár mi vypočítal danovy bonus do 1.7(141eur aj nejaké centy) a od 1.7 do decembra 2022 (240eur) teda tých 40 eur pre dieťa od 15 rokov. A včera som tu na MK našla že sa to ráta aj novým spôsobom a tomu nerozumiem, 20% z polovice základu dane správne som to pochopila? A to sa ráta z príjmu za celý rok alebo len od toho 1.7-31.12? Nie som účtovníčka nerozumiem tomu preto sa radšej opýtam aby som neurobila nejakú chybu. Keď mám Zd 4003 eur ( vyratane vlastne za celý rok z príjmu) tak ten danovy bonus bude 381eur po starom vyratane a ako to teda bude vychádzať tým novým spôsobom? Ďakujem veľmi pekne, ešte doplním môj príjem sa riadi paragr.6 zákon 1-2 ( príjem z osobnej asistencie ( socialna práca bez ubytovania) a 60 % paušálne výdavky uplatňujem. Tak snáď mi bude vedieť niekto poradiť. Veľmi pekne ďakujem a prajem pekný deň.
@matullienka ďakujem, čiže po starom vyrátané dostanem 381 eur ( teda 141 od 1.1- 30.6) a 240 od 1.7.- 31.12) a ak sa to vyratá novým spôsobom tak len tých 240 EUR bez tých 141? Keď mám ZD 4003Eur? Vôbec tomu nerozumiem preto sa pýtam, lebo DB si uplatňujem raz ročne v DP. 🤔
@chrobacik41 ráta sa to z polovicu základu dane za rok ak táto suma presiahne tých 40 eur mesačne tak dostaneš Max tych 240 eur za 6 mesiacov ak máš tych 20% z polovice základu menej ako 240eur tak dostaneš len tých 20%z polovice základu