Dobrý deň . Môžem sa opýtať , v nedeľu mám splátkový termín , peniaze na účet som poslal včera , lenže mi úplne vypadlo z hlavy že je dnes štátny sviatok a že peniaze tam tím pádom neprídu . Jedná sa o 365 banku . Čo presne mi hrozí keď sa omeškám o pár hodín ? Splátka mi vždy odíde z účtu večer okolo 8-9 , v pondelok do 10 mi prídu peniaze na účet . Budem mať kvôli tomu zápis v úverovom registri ? Mám zavolať banke v pondelok a vysvetliť im to alebo ? Ma niekto skúsenosti prosím ? Viem že keď sa pár dní mešká so splátkou tak to ešte nie je tak hrozne , a keďže v banke začnú robiť v pondelok tak si nemyslím že by to mal byť až taký problém . Alebo sa mýlim ? Ďakujem veľmi pekne .
napr. v TB mi splatky odchadzaju iba v pracovny den, ak splatka pripadne na sobotu, zrealizuje sa v piatok pred, ak na nedelu napr. 15.1. teraz, tak odide az 16.1., skus si v IB pozriet aky mas uvedeny den nasledujucej splatky
kazdopadne nie, za omeskanie 1 den nebudes mat zapis v registri ani nic podobne a ani to nemusis s bankou riesit 🙂
Ďakujem veľmi pekne za odpovede. No zdá sa mi že aj počas víkendu to odchádza ako normálny deň . Ale ako hovorím platbu už som poslal včera a v pondelok ráno bude na účte no , bohužiaľ som úplne zabudol že je sviatok dnes. Ďakujem ešte raz hneď ma to upokojilo
Určite nebudeš mat koli pár hodinám omeškanie
@peter1peter9 Raz sa mi stalo v SLSP že mi prišla výplata až v deň splátky a splátka sa strháva vždy po polnoci. Volala som do banky. Povedali ze keď je to do 24 hodín nič sa nedeje. Proste sa to strhne hneď ako prídu prostriedky.