Maminy, potrebovala by som info, ako dlho treba platit odvody aby som dostala hypoteku cca 60tis.Pred tym som nikdy nepracovala kedze po vš som otehotnela a momentalne som na materskej.Kludne maminy, ktore mate skusenosti IP.Dikeees
Myslela som to tak ze byt zamestnana a platit odvody
@jankapresov ak nemas ziadnu pracovnu historiu tak minimalne pol roka urcite, pri ludoch, ktori ju mali len menili pracu stacia casto 3 mesiace. Ale vsetko je individualne... mozno ani pol roka nebude stacit, teraz sa podmienky hypotek "ztazuju"
@jankapresov ale zamestnanie nedokladujes odvodmi. bud si banka ziada potvrdenie o prijme od zamestnavatela, alebo danove priznanie. aby videla, kolko zarabas.
Možno taká otázočka, ty by si si naozaj trúfla splácať hypotéku keď si na materskej ???
@katrinka34 urcite nie som na to sama ;)
Minimalne 6 mesiacov musis mat staly prijem a nesmies byt v skusobnej a ani vo vypovednej lehote, to ti potrvdzuje zamestnavatel, vyska hypo zalezi od Vasho spolocneho prijmu. Tvojho a clovek s ktorym beries hypo.
My sme brali hypotéku pred 3 mesiacmi. V banke chceli výpis z účtu (na ktorý chodí výplata) za posledných 6 mesiacov.
Ja odporúčam hypotéku https://www.ammado.sk/hypoteka/
@jankapresov Odvody s hypotékou nemajú nic spoločné. Ty musis mať stály príjem,z ktorého budeš schopná splácat hypoteku.