Odstúpenie od úveru v SLSP

hela335
8. sep 2021

Zdravím je tu taka situácia že som si mesiac dozadu skúšala dat žiadosť o úver v SLSP, dnes mi to schválili prišli mi peniažky na účet, ale momentálne to nepotrebujem a chcem odstúpiť od úveru, mate niekto s tým skúsenosť ak áno budem vďačná za radu,, ešte by som sa chcela spýtať ak sa teda dá odstúpiť od zmluvy aký je tam poplatok,

sweet20
8. sep 2021

@hela335 tak preco si si ho zakladala ten uver ked ho nechces

sisa_s
8. sep 2021

Precitaj si zmluvu predsa

ivkazba
8. sep 2021

Do 14 kalendárnych dní môžeš odstúpiť. Choď riešiť na pobočku. Poplatok za to nie je. Ale ak si úver nečerpala (nepodpísala si úverové zmluvy), tak nemáš od čoho odstupovať. Len povieš že už nemáš záujem.

andrea_82
8. sep 2021

Ak ti už peniaze vyplatili na účet, tak predpokladám, že zmluvu si podpísala. Nájdi si v podmienkach, aký je poplatok za predčasné splatenie úveru.

ivkazba
8. sep 2021

@andrea_82 ona sa pýta na odstúpenie nie na predčasné splatenie. To sú rozdielne záležitosti.

angeliska
8. sep 2021

@hela335 zalezi kedy si podpisovala zmluvu, do 14 dni od podpisu sa da odstupit bezplatne, inak ta zmluva plati, cize ak to mas viac ako 14 dni, odstupitbuz nemozes, len vyplatit uver za podmienok dohodnutych v zmluve. Urcite sa plati pokuta 1% navyse za predcasne splatenie, plus mozu byt nejake poplatky napriklad za poskytnutie uveru...

ivkazba
8. sep 2021

@angeliska píše že včera jej úver schválili, tak určite to nie je viac ako 14 dní.

angeliska
8. sep 2021

@ivkazba musi mat zmluvu, bez zmluvy sa uver neposkytuje, dolezity je datum na zmluve kde podpisovala podmienky: urok, pokuty, splatkovy kalendar...
14 dni od podpisu sa da odstupit
Neviem ako je to pri malych uveroch napr 1000, kde to pomaly schvalia aj cez telefon, pri vacsich urcite sa podpisuje zmluva
V kazdom pripade treba do banky ;)

ivkazba
8. sep 2021

@angeliska ešte raz, píše že len včera jej úver schválili. Tak snáď je logické, že od včera ešte neuplynulo 14 dní. A ja nepíšem že zmluvu mať nemusí. Zato ty si hneď písala o predčasnom splatení. Mňa poučovať nemusíš. 18 rokov som robila v bankovníctve.

angeliska
8. sep 2021

@ivkazba neviem co na mna utocis, ja ta nepoucujem, iba pisem ze je dolezity datum na zmluve a podla toho sa ma riadit ako ukoncit, nic viac z mojej strany

danalop
8. sep 2021

Treba si poriadne preštudovať zmluvu, no isto tam bude klauzulka o tom, za akých podmienok sa dá od zmluvy proste odstúpiť, len si to treba poriadne preštudovať

joannita
8. sep 2021

@ivkazba ale ona hlavne pise, ze uz ma peniaze na ucte. Cize zmluva logicky existuje a cele to ma iny rozmer.

ivkazba
8. sep 2021

@joannita ma to taký rozmer, že príde na pobočku a urobí bezplatné odstúpenie od zmluvy. 5 minútová záležitosť.

katkamatka7
8. sep 2021

Preštuduj zmluvu a odkazy v nej na aktuálne platný cenník. SLSP bez podpisu peniaze nepošle. Pokiaľ neminiem ani cent, nevyužila si úver a máš právo na odstúpenie od zmluvy do doby uvedenej v zmluve, vo všeobecných podmienkach banky alebo doby stanovenej zákonom, pokiaľ nie je uvedená. Pokiaľ vyzuijes čo len cent z tej sumy, už úver čerpáš a riadiš sa podmienkami pre predčasné splatenie úveru.