Zdravím je tu taka situácia že som si mesiac dozadu skúšala dat žiadosť o úver v SLSP, dnes mi to schválili prišli mi peniažky na účet, ale momentálne to nepotrebujem a chcem odstúpiť od úveru, mate niekto s tým skúsenosť ak áno budem vďačná za radu,, ešte by som sa chcela spýtať ak sa teda dá odstúpiť od zmluvy aký je tam poplatok,
Precitaj si zmluvu predsa
Do 14 kalendárnych dní môžeš odstúpiť. Choď riešiť na pobočku. Poplatok za to nie je. Ale ak si úver nečerpala (nepodpísala si úverové zmluvy), tak nemáš od čoho odstupovať. Len povieš že už nemáš záujem.
Ak ti už peniaze vyplatili na účet, tak predpokladám, že zmluvu si podpísala. Nájdi si v podmienkach, aký je poplatok za predčasné splatenie úveru.
@hela335 zalezi kedy si podpisovala zmluvu, do 14 dni od podpisu sa da odstupit bezplatne, inak ta zmluva plati, cize ak to mas viac ako 14 dni, odstupitbuz nemozes, len vyplatit uver za podmienok dohodnutych v zmluve. Urcite sa plati pokuta 1% navyse za predcasne splatenie, plus mozu byt nejake poplatky napriklad za poskytnutie uveru...
@ivkazba musi mat zmluvu, bez zmluvy sa uver neposkytuje, dolezity je datum na zmluve kde podpisovala podmienky: urok, pokuty, splatkovy kalendar...
14 dni od podpisu sa da odstupit
Neviem ako je to pri malych uveroch napr 1000, kde to pomaly schvalia aj cez telefon, pri vacsich urcite sa podpisuje zmluva
V kazdom pripade treba do banky ;)
Treba si poriadne preštudovať zmluvu, no isto tam bude klauzulka o tom, za akých podmienok sa dá od zmluvy proste odstúpiť, len si to treba poriadne preštudovať
Preštuduj zmluvu a odkazy v nej na aktuálne platný cenník. SLSP bez podpisu peniaze nepošle. Pokiaľ neminiem ani cent, nevyužila si úver a máš právo na odstúpenie od zmluvy do doby uvedenej v zmluve, vo všeobecných podmienkach banky alebo doby stanovenej zákonom, pokiaľ nie je uvedená. Pokiaľ vyzuijes čo len cent z tej sumy, už úver čerpáš a riadiš sa podmienkami pre predčasné splatenie úveru.
@hela335 tak preco si si ho zakladala ten uver ked ho nechces