Odsťahovanie sa do Nemecka s ročnou dcérkou

katarina3344
5. mar 2017

Dobrý den, manžel si našiel pracu v nemecku v nemeckej firme takže tu sa s poisťovne už odhlasil. Ja s malou ročnou dcerkou pojdeme za nim v aprili, chcem vybaviť cestovne poistenie pre dcerku a mna, pretože v septembri mame ešte dve kontroli, sono a kožny lekar. chcem sa ale opytať či mate niekto skusenosť s odhlasovanim dieťatka na sk a prihlasovanim v Nemecku(zahraniči), budeme tam byvať v podnajme takže trvaly pobit by sme si museli nechat tu na SK. neviem čo by som mala potom v septembri prve riešiť a ako? Dakujem velmi pekne za každu informaciu 🙂

majkapepla
5. mar 2017

@katarina3344 Ahoj.ked si zmenis bydlisko na nemecko tak ta to prida do skupiny kde su zeny v nemecku zo slovenska.A v nemecku nie je prechodny pobyt.Ak ste manzelia budes pripojistena aj s malou pri nom.

katarina3344
autor
5. mar 2017

Takže by sme sa teoreticky nemuseli tu s malou vobec odhlasovať? viete chcem aby dcerka mala tam dobru zdravotnu starostlivosť keby niečo, dakujem

majkapepla
5. mar 2017

@katarina3344 zo zdravotnej poist. sa treba odhasit.ale z pobytu netreba.Ja som tu uz druhy rok a stale sme nahlasena aj na slovensku.A lekarska starostlivost je myslim lepsia ako na slovensku.zalezi aj kde budete.

katarina3344
autor
5. mar 2017

prosim vas a aj vy ste sa odhlasovali? lebo ja tu mam ešte rodičak dva roky a to by mi asi zobrali že? a brali ste malej kartu od doktora tam alebo ako vlastne ?

katarina3344
autor
5. mar 2017

a ešte sa chcem spitať ako ste postupovali išli ste za doktorkou a povedali ste že sa sťahujete do zahraničia a potom ste išli na poisťovnu či treba najprv v nemecku vybaviť veci ? dakujem za pomoc