Čaute , naša banka mení poplatky - asi ako všetky - a premýšľame nad zmenou. Viete mi nejaký lacný účet odporučiť alebo naopak neodporučiť? Mienime mať len jeden účet - tak sa bojíme internetovú banku...Či? Používame len bežné veci + dve karty, ebanking/smartbanking, trvalé príkazy, jeden výber v inej banke zadarmo a elektronické zmeny zadarmo by potešili. Prístup máme takmer ku všetkým bankomatom ale pre istotu. Kam sa ísť prednostne popýtať?
@hettinka ďakujem za odpoveď - máte ju ako jedinú banku ? - pýtam s lebo nevem prečo ale nemám k e bankám takú dôveru - nemáme síce nejak veľa peňazí ale tým že to bude jediná banka...V hotovosti nevkladáme tak to neni problém. Aby bol účet zadarmo aj karty músíš aj dačo splnať? Sorry viem že je to všetko na nete ale tie ceníky sú mi neprehľadné...
Fio banka je zdarma, na rozdiel od mbank ma aj pobocky v kazdom okresnom meste. Cize da sa osobne vkladat aj vyberat na ucet
@veja79 my máme aj mBank aj Fio
Fio máme len kvôli občasným platbám do ČR a netreba spĺňať NIČ, proste si ten účet pár rokov len tak existuje 🙂 (ale neviem podmienky na karty, keďže vlastne ani neviem kde ju mám, ani som ju neaktivovala, keď mi ju poslali)
mBank využívame na bežné platenie, k 1 účtu máme 2 karty - normálnu aj zlatú a podmienkou je zaplatiť nimi mesačne 400 € (obomi dokopy, nie 400+400 a ráta sa aj platba cez internet, čiže napr. keď kupuješ cez eshop)
@veja79 ja by som zvolila Uni credit máte všade pobočky a výbery z bankomatu ako aj TO a inkasá zdarma v prípade splnenia podmienok je zdarma
A co neodporucam je tatrabanka, to co podpises o mesiac, dva, tri nemusi byt pravda aj ked to mas v zmluve, lebo zmenia podmienky.
Pouzivam mbank 12 rokov, ziaden problem, vadilo mi nemoznost vyberat a vkladat a tu riesi Fio. Fio takisto, akurat sa treba vyhnut vymene penazi v tej banke, na to treba ist inam. Fio ma navyse moznost drzat a posielat czk do CR, plus aj moznost obchodovat s akciami cez Fio brokera.
Nechapem, preco ludia este pouzivaju bezne banky, kde sa plati, alebo sa musia splnat kazdy mesiac nejake podmienky, ak tam nemaju hypo, uver, alebo si nebuduju prave kvoli hypo historiu, ale hypo im daju dnes hocikde ... ale to asi suvisi s vseobecne slabym financnym povedomim. Niekto povie, ved 4 eur nie je nic, k tomu par eur za vypisy, za vybery a je z toho 10 eur mesacne, 120 rocne, 1200 eur za 10 rokov ... 🙂
Ja mám mbank ako jedinú banku a som maximálne spokojná...netreba tam nič spĺňať, účet je zadarmo, pravdupovediac nechápem vašu nedôveru voči týmto bankám 💁
365 banka je odnož poštovej banky a môžeš využívať bankomaty poštovej banky
Aj sporitelna ma celkom prijatelne podmienky na povicny ucet alebo ucet zdarma. Stacia 3 inkasa alebo trvale prikazy mesacne, sporenie aspon 20 e ktore si mozes hned obratom poslat spat na ucet a platby kartou 200 eur mesacne. Tolko v pohode miniete na potravinach a drogerke ked ste aspon dvaja. V pripade platieb kartou 100 eciek mesacne, je poplatok polovicny. A hlavna vyhoda, maju vsade bankomaty a pobocky. Ja potrebujem zrusit ucet v mbank a najblizsia pobocka 70 km a nemam cas tam ist. Mam aj 365 banku ale iba kvoli 3,65 uroku na sporeni, mne sporitelna vyhovuje.
Ak je na účte aspoň 10 000 v Prima banke je zadarmo
@danielinaa zrušiť môžeš aj cez net. Alebo si daj preniesť účet a vybaví zo za teba banka.
@veja79 ja mam slsp a neplatim ziaden poplatok. Tie podmienky na ucet zdarma splnam aj dvojnasobne. Skus popozerat aj moznosti zliav z poplatkov, nielen zakladnu cenu bezneho uctu, takmer vsetky banky ponukaju pri splneni urcitych podmienok 100% zlavu z poplatku, uz si len vybrat podla toho co vyuzivas
Veď práve to, že v kamennej banke tiež majú účet zadarmo, ale treba splniť xy podmienok, mat od nich ďalšie produkty (napríklad pravidelne sporenie, istý počet trvalých príkazov - a za zriadenie a zmenu sa už platí...). A tie podmienky sa menia, takze pri založení to má človek síce zadarmo, ale potom za pol roka niečo zmenia a platíš.
Pokial človek nutne nepotrebuje chodiť na pobočku, vie robiť s netom, nepotrebuje kamennú banku.
@hettinka takisto si vies vsetko spravit cez IB a za to sa neplati, aj trvale prikazy a inkasa. Mne tie podmienky pridu splnitelne lavou zadnou, ved kto uz dnes neplati par uctov, zaplatit kartou mesacne 200e tiez nie je vela, ked len za 100e tankujem a na sporenie si posielam 10x viac ako je v podmienkach. Ale hovorim, zalezi kto co vyuziva. Napr. podmienka mbank vyberat nad 70e z bankomatu pre mna uplne zle, ja hotovost nenosim, ked tak vyberiem 10-20 nech mam nejake drobne u seba a vsetko platim kartou. Univerzalna rada v tomto pripade nie je, kazdy si musi najst ten spravny ucet pre seba podla toho, co preferuje.
@hettinka Prenasat nechcem, lebo neni kde, kedze v sporitelni uz ucet mam aj v 365 a ked som to skusala cez net, pisalo, zrusit sa da v najblizsej pobocke. :( Nemas link cez ktory by to slo?
@danielinaa tak ho nechaj s 0€. Moja mama tak mala a po čase jej ho zrušili sami. Alebo zavolaj na ich kontaktnú linku.
@hettinka mam ale mam tam nastaveny debet aby bol ten ucet zdarma a nemusela by som robit tie platby kartou 70 eur. Nevies, ci by sa nedalo predsa len preniest ten ucet do sporitelne aj ked v nej mam uz roky ucet?
@hettinka a na linku som volala a ze to treba osobne. Na porazenie. :D
My máme s manželom Unicredit, a sme spokojní. Vedenie účtu zadarmo, takisto aj výbery z hocijakého bankomatu.
@danielinaa kartu zrus, platí sa za kartu, nie za účet.
Fio banka ✌️👌👍🍀
To netuším keďže dve karty som nikdy nepotreboval ale keď mám kartu napárovanú aj v telefóne aj v hodinkách tak to je ako keby som mal tri lebo 1 osoba môže mať u seba kartu, 2 osoba mobil, 3 osoba hodinky... 😉 Tak 365 je taká jednoduchá a zadarmo je úplne. Ľahko sa dá založiť účet cez aplikáciu. Nevyžadujú žiadne fyzické podpisovanie zmluvy.
@veja79 ja mám mBank. Jediná nevýhoda je, že sa nedá vkladať na účet v hotovosti.
Inak mám zadarmo bežný aj sporiaci účet, všetky prevody, debetnú kartu sj kreditku, je aj možnosť zriadenia sporenia na konkrétny cieľ. Vyberať sa dá kdekoľvek, zadarmo to je ak vyberieš viac ako 70€ (aj v zahraničí!), koľkokrát za mesiac chceš. Už tam majú aj moje deti svoje účty.
My mame každý svoj účet, tak neviem, ako zo je, keby si chcela 2 karty k účtu. Treba si pozrieť na stránke.
Mne vyhovuje, kamennú banku som už zrušila.