Odloženie splátky

leonka26
11. apr 2018

Prosím Vás máme hypotéku od novembra a teraz sa vyskytli problémy s autom nemáme vôbec peniaze..Chcela by som sa spýtať že či sa dá odložiť splátka na hypotéke ďakujem vopred za všetky info..

janci05
11. apr 2018

@leonka26 To záleží na konkrétnej banke, ale myslím si, že teraz sa dá dohodnúť buď odklad, alebo predľženie doby splatnosti a tým sa znížia mesačné splátky. Najlepšie ti povedia v tvojej banke, a tam sa dohodneš.

diablikovci
11. apr 2018

Ako Dasa urobiť ako “ odklad” splátky tým že budeš platiť len úroky z hypotéky. Ale keď bola brána v Nov tak teraz platíš skoro 95% len úroky z istiny.

maria1678
12. apr 2018

@leonka26 odklad sa dá urobiť, no hypotéku máte veľmi krátko, banka vám nemusí vyjsť v ústrety, ak by aj povolila, tak sa vám všetko potom naráta neskôr a nehovorím o tom, že už budete mať záznam v úverovom registri a ten sa preveruje vždy ked bi budete chcieť vziať inú pôžičku, napr. spotrebný úver, či refinancovať hypotéku a na to sa potom prihliada, údaje sa v tom registri držia myslím 5 rokov. Ak je to finančné problémy krátkodobé tak by som skôr skúsila inú možnosť, napr. povolený debet, či požička od rodiny. No ak si ty na materskej / rodičovskej, tak banka má zo zákona povinnosť vám odklad / zníženie splátok povoliť, no treba počítať s tým, že to všetko neskôr budete musieť doplatiť.

maria1678
12. apr 2018

pardon za chyby

vierka22viki
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laska201
17. apr 2018

Veru oni to v tych reklamach hovoria ako by sa nic nedialo.Ale uz clovek straca bonitu a dalsia hypo ci uver uz bude problem.

mm2008
17. apr 2018

treba sa dohodnúť s bankou. No ak je to iba krátkodobý výkyv skúste tú splátku nejako pokryť... lebo kvôli jednej splátke vybavovať kopec povolení. neviem .. a o register sa neboj. do registra sa to nedostane pokiaľ vyviniete iniciatívu na riešenie situácie. Opačný prípad by bol keby ste splátku nezaplatili ani po výzvach, tam sa už záznamu v registri nevyhnete. Drž te sa, nech sa to dobre porieši.

richardhudec
17. apr 2018

@diablikovci Pri úroku 1,5% čo má dnes asi väčšina ľudí plus mínus taký úrok a splatnosti 30 rokov je pomer úroku a istiny 36% úrok, 64% istina. Nie 95% úrok a 5% istina. To ste akým matematickým zázrakom na to prišli? To by musel byť úrok na hypotéke okolo 16-17%, aby išlo prvý rok 95% na úrok a 5% na istinu.

diablikovci
18. apr 2018

@richardhudec ja to nevypočítavala 🙂 ja som to len povedala tak to číslo lebo sa mi nechcelo pisat slovami. Lebo vždy platíš viac úroku než istiny zo začiatku hypotéky.

laska201
18. apr 2018

@diablikovci My platime 80eur urok a 200 ide na splatku hypoteky.Po roku a pol sme uz z istiny splatili 3000eur.Ano takto to ma nastavene stavebko a aj niektore hypo kde sice dali hypo ale su nejak rizikovy tak banka sa takto chrani.Takto ma tiez presviecal brat az kym som mu neukazala splatkovy kalendar kolko urok kolko istina.

richardhudec
18. apr 2018

@diablikovci Vyššie som napísal PRESNÉ čísla a tie hovoria, že úrok je pri úroku 1,5% a splatnosti 30 rokov v prvom roku 36% a istina 64%. Z toho vyplýva, že istna tvorí väčšiu časť ako úrok. A to netreba ani veľa počítať. Takže nie je to tak VŽDY ako píšeš. Tvoje tvrdenie by platilo pri úroku vyššom ako 2,5%, čo má dnes veľmi málo ľudí. Dokonca by som povedal,že takmer nikto 🙂

sr8bik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aflou
5. máj 2018

Nám naša banka nepovolila odklad splátky aj keď som na materskej a takisto PSS. Vraj máme si požičať a zaúčtovali si úroky a pokuty navyše jednalo sa o jeden mesiac.