Odkúpna hodnota - poistenie

9. feb 2024

Dobrý deň, v minulosti som už zrušila poistky a vždy mi bola vyplatená plná odkupna hodnota. Dnes má prekvapilo ,že mi neprišla plná odkupna hodnota. Poslala som email ze žiadam o vysvetlenie zníženia OH. Aké máte skúsenosti, bola Vám vyplatená OH.

jarka_black
9. feb 2024

Odkupna hodnota závisí od toho, ako dlho ste mali to poistenie a či vznikol aj dlh na poistnom. Pozrite v zmluve, mala by tam byť tabuľka, ako sa bude vyvíjať odkupna hodnota.

jarka_black
9. feb 2024

alebo mi napíšte

autor
9. feb 2024

@jarka_black sú tam nejaké tabuľky ale veru sa tomu nerozumiem. Robíte s poistkami? Čiže je možné že odkupna hodnota nemusí byť vyplatená celá? Nie je to proste suma garantovaná keď sa zruší poistenie v danom čase?k 31.12.23 bola suma 1500 ako OH a keď som zrusila poistenie 20.01.2024, prišlo menej.

katarinaba
9. feb 2024

Niekde musis mat napisane, aku sumu ti vyplacaju. Aj s vypoctom. Ja si skor myslim, ze ti tu OH zdanili a vyplatili uz ciste peniaze.

jarka_black
9. feb 2024

Áno, robím aj poistenie. A čo máte v zmluve o poplatkoch? Taktiež výpis na záver by ste mali dostať, kde to bude všetko zhrnuté. Na diaľku bez poznania detailov sa ťažko radí, pretože to podstatné je v zmluve, poistných podmienkach a priebehu poistenia.