Odkúpenie štátneho pozemku

mina0202
14. sep 2022

Dobry vecer chcela by som si za Dom odkupit pozemok ale zistila som ze je statny vedeli by ste mi tym pomoc kde mam ist a nejako poziadat aby som si ho mohla odkupit ? (Ospravedlnujem sa za moju gramatiku mam novy tablet z GB s ktory sa mi tazsie pracuje tak to prosim nerieste 😉)

mariet24
15. sep 2022

@mina0202 štát nepredá pozemok ani keď ho nutné potrebuješ kvoli prístupu na svoj pozemok, nieto ešte že len si rozšíriť pozemok za domom...

katica06
15. sep 2022

@mina0202 na 99,99% neriešiteľné. SPF skôr predá obci kde ten pozemok je ako tebe.

christian2
15. sep 2022

@mina0202 SPF predá, aj keď to sú roky, keď to máš na parcele pod vlastným domom. Mimo nepredá, sused nemôže stavať lebo prístupová cesta je vo vlastníctve Slovenskej republiky. Nepomôže ani súd, nič, nechce to predať ani obci.

mina0202
autor
15. sep 2022

@christian2 ja neviem ze ci si ma pametate ja som tu skor pisala ze chcem kupit Dom pri rieke no pany ktora mi Dom predala mala na svoje Meno Dom a pozemok pred domom ale ma ohradene AJ to za domom a hovori je pozemok za domom je statny tak by som chcela podat ziadost ci by sa to nejako dalo odkupit

maruska987
12. nov 2022

@mina0202 ahoj, niektoré pozemky sa dajú odkúpiť od SR niektoré nie, ťažko v tejto diskusii prídeš k rozumnej odpovedi, to sa musí riešiť úplne konkrétne, pretože musíš mať na to konkrétny zákonný dôvod na odkúpenie v zmysle zákona